El Festival de Pasqua de Cervera estrena la figura del padrí, que enguany recau en el compositor Antoni Ros Marbà

La vuitena edició del certamen comptarà amb 10 produccions musicals diferents de les quals 7 seran estrenes absolutes

cervera
photo_camera Representants institucionals i Antoni Ros Marbà durant la presentació del Festival de Música de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera estrena la figura del 'Padrí del Festival', un nou projecte que vol encarnar en una personalitat de prestigi reconegut, l'ambaixada del certamen tant a Catalunya com a nivell internacional.

L'organització ha volgut inaugurar aquesta nova figura amb un dels directors i compositors catalans més importants i amb més projecció a nivell mundial, el mestre Antoni Ros Marbà, que a més a més participarà al festival amb l'estrena del concert de celebració del seu 80è aniversari amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona on presentarà la nova sardana 'Quatre vegades vint'.

La 8a edició del Festival de Pasqua se celebrarà a la capital de la Segarra entre el 22 de març i l'1 d'abril

Amb un pressupost que ascendeix fins als 82.000 euros s'han programat 10 produccions diferents que es concentren en 12 concerts; d'aquestes, 7 seran estrenes absolutes.

L'acte de presentació del Festival ha comptat precisament amb la figura de mestre Antoni Ros Marbà, que ha destacat els ''valors musicals'' que estan sortint darrerament de Cervera. En aquest sentit, ha posat en valor la ''pedagogia musical'' que s'està inculcant a la ciutat amb diferents propostes d'aprenentatge al llarg de l'any.

El director de Festival de Pasqua, Josep Maria Sauret, ha remarcat que aquest ''pretén ser i és'' un festival de música clàssica catalana perquè la seva presència a Catalunya ''és un fet universal que ha de ser normal en els nostres dies''. 

Cervera es converteix durant la Setmana Santa en el referent de la Música Clàssica Catalana amb una gran riquesa d'estils diversos, una il·luminació i ambientació pensada per a cada concert, més de 200 intèrprets i més de 1.000 minuts de música en viu.

Entering on the requested page Skip advertisement