25.05.2020 |
Territoris.cat

Més de 1.800 espectadors passen pel Festival de Pasqua de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera, referent de la música clàssica catalana
El Festival de Pasqua de Cervera, referent de la música clàssica catalana
Més de 1.800 espectadors passen pel Festival de Pasqua de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera tancava aquest diumenge la vuitena edició amb el concert de l'organista italià Guido Iotti, fent sonar una de les joies musicals de la Segarra: l'orgue de l'església de Sant Agustí, construït per Francisco Tepatti l'any 1895.

Segons els organitzadors la convocatória d'enguany ha reunit més de 1.800 espectadors, una xifra que consolida el certamen com un referent de la música clàssica catalana.

El Festival de Pasqua de Cervera, referent de la música clàssica catalanaAquest any s'ha estrenat la figura del padrí amb el prestigiós director i compositor Antoni Ros Marbà. El director del festival, Josep Maria Sauret, que ha fet un balanç molt positiu tant de la resposta del públic com de la satisfacció dels artistes i destaca la "gran comunicació" que hi ha hagut entre espectadors i intèrprets.

El Festival de Pasqua ha ofert des del 22 de març deu produccions musicals, de les quals set han estat estrenes absolutes. Els concerts s'han fet en mitja dotzena d'espais diferents de la ciutat i han comptat amb més de 200 músics.

El Festival de Pasqua de Cervera, referent de la música clàssica catalanaUn dels principals escenaris, el paranimf de la Univesitat, s'ha vestit de groc per reclamar la llibertat dels independentistes empresonats. El programa d'enguany ha inclòs com a concerts més destacats el que va oferir Ros Marbà al capdavant de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb motiu el seu 80è aniversari, el 'Requiem' d'Albert Guinovart amb el Cor Jove del Orfeó Català o les actuacions de l'orquestra Simfònica Julià Carbonell i la Coral Cantiga.

Aquest any Antoni Ros Marbà ha exercit de padrí. El festival ha estrenat aquesta figura amb una personalitat de prestigi per donar projecció al certamen, tant a Catalunya com a escala internacional. En tot cas, Sauret no ha assegurat si hi haurà padrí cada any o només en determinades edicions. Precisament la de l'any que ve tindrà un caràcter especial ja que coincidirà que Cervera exercirà de Capital de la Cultura Catalana 2019.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018El tret de sortida el va donar el dijous 22 de març el concert de la Barcelona Gospel Messengers, participants del programa de TV3 'Oh Happy Day'. El públic en aquest cas van ser més de 700 escolars de diferents centre educatius de la Segarra que van omplir el Gran Teatre de la Passió. 

Les actuacions es van reprendre el 29 de març, Dijous Sant, amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que va homenatjar noms propis de la música catalana del segle XX com Eduard Toldrà i Rafel Ferrer, acompanyada per la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el tenor Roger Padullés.

El programa de divendres 30 de març va incloure els concerts de proximitat als 'Encants del Llibre' amb el clarinetista Oriol Romaní en horari matinal i l'actuació al vespre de la Coral Cantiga al paranimf de la Universitat amb un repàs dels clàssics del segle XX i els compositors actuals, amb obres de Mompou, Montsalvatge o Pau Casals.

Ahir dissabte es va programar una segona sessió de concerts de proximitat amb el Quartet Teixidor a l'església de Sant Joan Degollat i, al vespre, al paranimf de la Universitat el pianista Jordi Masó va oferir un recital per commemorar els 125 any del naixement de Frederic Mompou.

La jornada de dissabte es va tancar amb un espectacle singular: un maridatge de música i vi a l'Auditori amb el piano de Dani Garcia i la veu de l'ex cantant de Lax'n'Busto Salva Racero. El Festival el tancarà aquest vespre l'organista italià Guido Iotti que tocarà l'orgue Tepatti de l'església de Sant Agustí.

Més de 1.800 espectadors passen pel Festival de Pasqua de Cervera
comentaris