20.01.2022 |
Territoris.cat

Guissona clou un curs per a nouvinguts sobre societat catalana i el seu marc jurídic

L'Ajuntament acull l'acte de lliurament de certificats als 12 participants en la formació, d'origen guineà i senegalès

CloendaModulC_20160224 interior
Imatge de grup dels participants, els quals van rebre els certificats que acredita la seva formació
Guissona clou un curs per a nouvinguts sobre societat catalana i el seu marc jurídic

L'Ajuntament de Guissona va acollir la finalització i lliurament de certificats a les 12 persones d'origen guineà i senegalès que han participat en un curs de formació sobre societat catalana i marc jurídic adreçat a nouvinguts. L'acte va anar a càrrec de l'alcalde i president del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, que va agrair la participació i va destacar que el fet d'oferir la formació des de l'Ajuntament i des del Consell rau en la voluntat de facilitar l'acollida de persones estrangeres immigrades que arriben a la comarca de la Segarra "per millorar la seva integració i, alhora, facilitar els seus coneixements sobre el nostre país". A l'acte també va assistir la regidora a l'Ajuntament, Anna Santacreu.

El consistori projecta, des de l'Oficina d'Acollida Municipal, cursos de formació per a nouvinguts en el marc del servei de primera acollida que l'Ajuntament té amb coordinació del Consell Comarcal. El servei de primera acollida és un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Aquest servei té tres tipus de mòduls formatius; un mòdul A sobre llengües oficials, un mòdul B sobre coneixements laborals i un mòdul C sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

El curs finalitzat, de la modalitat C i amb un mínim de 15 hores, ha estat impartit per Natàlia Holnik, la responsable de l'Oficina d'Acollida Municipal, i va treballar aspectes com els drets i deures fonamentals, el funcionament del sistema polític i administratiu i coneixements derivats del règim d'estrangeria, entre molts altres.

Guissona clou un curs per a nouvinguts sobre societat catalana i el seu marc jurídic
comentaris