06.07.2022 |

Guissona enviarà avui el primer camió amb material sanitari i menjar a Ucraïna

El municipi de la Segarra ja acull una desena de refugiats de la guerra i preveu l'arribada de més d'una vuitantena

Veïns de Guissona carregant un camió que enviarà material divers a Ucraïna
Veïns de Guissona carregant un camió que enviarà material divers a Ucraïna
Guissona enviarà avui el primer camió amb material sanitari i menjar a Ucraïna

Guissona enviarà a Ucraïna aquest dijous a la nit un camió carregat amb material solidari que s'ha recollit a diferents punts de les comarques de Ponent.

És la primera gran acció que ha impulsat la comunitat ucraïnesa del municipi amb l'Ajuntament segarrenc mentre s'està treballant amb Càrites i Open Arms per enviar properament un avió carregat amb material que després tornaria amb 200 refugiats

En aquest sentit, l'alcalde Jaume Ars ha explicat que al poble ja hi ha una desena de refugiats que han escapat de la guerra i que la previsió és que n'arribin més d'una vuitantena en els propers dies. De moment s'habilitarà la biblioteca per fer activitats adreçades als nens refugiats.

El camió sortirà de Guissona quan tot el material que s'envia estigui inventariat i es disposi de tots els permisos per tal que no sorgeixi cap imprevist durant el trajecte i quedi immobilitzat per alguna autoritat duanera.

L'enviament es farà prop de la frontera amb Polònia i, des d'aquesta província, el material s'anirà repartint a diferents punts d'Ucraïna. 

L'alcalde de Guissona ha explicat que estan "sorpresos" de la solidaritat del municipi però també de totes les comarques de Ponent. Ha dit que l'estan trucant de molts municipis per enviar-li material i coordinar els enviaments cap a Ucraïna. 

A més, avui Guissona constituirà una Comissió d'Acollida amb diferents agents del municipi com els serveis socials, les escoles o la companyia bonÀrea. La previsió es que es reuneixi cada dos dies per decidir i establir línies estratègiques de treball.

La setmana que ve està previst enviar més material cap a Ucraïna però en aquesta ocasió no es faria amb un camió sinó que s'utilitzarien furgonetes de la bonÀrea, ja que no tenen tants problemes de logística per fer el desplaçament

Una de les qüestions que es vol resoldre el més aviat possible és el de donar una sortida educativa als infants, ja que entre el 60 i el 70% dels que arriben són menors.

L'Ajuntament ha demanat a Educació que aquests es puguin derivar a les aules d'acollida de les escoles però com que és un procés que es podria dilatar uns dies, de moment, s'habilitarà la Biblioteca Municipal per dur-hi a terme activitats. L'objectiu és que els infants tinguin un dia a dia més fàcil i puguin fer activitats lúdiques com la lectura de contes amb ucraïnès, i no estiguin tot el dia tancats a casa.

Guissona enviarà avui el primer camió amb material sanitari i menjar a Ucraïna
comentaris