05.10.2022 |

Guissona programa activitats recreatives als infants refugiats d'Ucraïna

Entre altres, lectures de contes, descoberta del medi, tallers creatius i musicals, esport o escacs

Grup de noies reclamant l'acabament del conclicte a Ucraïna
Grup de noies reclamant l'acabament del conclicte a Ucraïna
Guissona programa activitats recreatives als infants refugiats d'Ucraïna

Guissona ha elaborat una programació dirigida als infants provinents d'Ucraïna que estan arribant a la població després de sortir del conflicte bèl·lic acompanyats de les seves famílies.

Aquests espais de trobada volen promoure la participació social del petits i les seves famílies, creant experiències de lleure educatiu així com potenciar la cohesió social

La Biblioteca de Guissona, per la seva banda, ha acollit darrerament la lectura de contes en ucraïnès, per a crear també un espai de trobada entre les persones desplaçades. Aquesta activitat és oberta i té lloc els dimarts i dijous de 10.00 a 13.00 hores.

L'espai d'Art Singular Cal Santacreu també ha obert les portes als infants amb propostes per diferents grups d'edat, en la franja horarària de 10.00 a 13.00 hores, els dilluns, dimecres i dijous. Allí es treballa amb les emocions i la llengua catalana a partir de les creacions artístiques, i també es convidarà a participar en l'hort i el conreu.

L'escola de música municipal ofereix escoltar música, interpretar-la, cantar i tocar instruments, especialment  als joves de 5è de primària a 2n de l'ESO (divendres a les 17.00 hores).

Dins de l'horari de llengua materna que la comunitat Ucraïnesa ja ofereix i organitza des dels inicis de la seva creació, s'hi hi aniran incloent aquests infants nouvinguts, de dilluns a divendres amb diferents grups d'edat

A més, s'ofereixen altres propostes de tarda gratuïtes a les persones refugiades. En aquestes activitats, els nens i nenes compartiran un espai amb altres infants que ja gaudeixen d'aquesta activitat, com per exemple dansa a l'Escola de Dansa Montse Esteve; diferents esports amb l'Associació Consell Local d'Esports (ACLE) o escacs.

Per altra banda, es duran a terme cursos de llengua catalana per a adults tots els dissabtes, de 10.00 a 12.00 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Guissona programa activitats recreatives als infants refugiats d'Ucraïna
comentaris