Des del 17 de desembre

La Impremta de la Universitat de Cervera compleix 300 anys amb una exposició en línia

L’exposició es proposa com un recurs educatiu permanent a l’abast de tothom

Universitat de Cervera
photo_camera Universitat de Cervera

El 17 de desembre de 1721 es posava en funcionament la Impremta de la Universitat de Cervera, gràcies al privilegi sobre els llibres d’ensenyament que Felip V havia atorgat a la Institució uns quants anys abans, el 1718. Aquest impremta estava directament controlada pel claustre de catedràtics però tenia al capdavant un impressor que es va fer venir de Barcelona.

Cervera mai havia tingut impremta i, gràcies a aquest fet, es va convertir en un nou centre editorial català capaç de satisfer les necessitats de la universitat i del seu territori

La Impremta de la Universitat de Cervera va estar activa 121 anys, des del 1721 fins al 1842. Durant aquest temps va tenir diverses ubicacions fins que el 1451 la Universitat va decidir construir una casa pensada exclusivament per acollir la impremta i l’habitatge de l’impressor.

La instal·lació i posada en funcionament de la impremta de la Universitat de Cervera arriba al seu 300 aniversari, una efemèride reivindicada pel Museu de Cervera.

De fet, al llarg d'enguany el Museu ha ofert un seguit d’accions per celebrar el Tricentenari de la Impremta universitària. Dues accions principals,en format digital, són 'Històries de la Universitat', a través d’stories d’Instagram del Museu; i l'exposició virtual 'La impremta de Cervera. 300 anys d’impremta a la Universitat', distribuida en 5 àmbits temàtics a través dels quals s'anirà desvetllant el funcionament de la impremta universitària i les històries dels seus impressors.

L’exposició es proposa com un recurs educatiu permanent a l’abast de tothom

La virtut d’aquet format és que permet oferir uns continguts de gran qualitat científica d’una manera dinàmica i àgil. Alhora, actualitzant l’exposició amb la introducció de noves informacions fruit de les recerques en curs, així com amb el desenvolupament de tota una oferta educativa prevista per al curs 2022-2023.

El projecte que avui s'inaugura no és doncs, el final d’una commemoració sinó l’inici de tota una sèrie d’accions que es podran allargar en el temps i que són accessibles a tothom.

Comentaris