31.07.2021 |
Territoris.cat

Joan Santacana d'ERC serà el nou Paer en cap de Cervera amb el suport de la CUP i SIF

El candidat d'ERC Joan Santacana ha destacat que espera comptar amb el suport de tots els regidors per les decisions de govern, amb el clar objecti que la ciutat pugui comptar amb l'opinió de tothom
Joan Santacana, Mireia Brandon, i Joan Prat, després de presentar la moció de censura a Cervera
Joan Santacana, Mireia Brandon, i Joan Prat, després de presentar la moció de censura a Cervera
Joan Santacana d'ERC serà el nou Paer en cap de Cervera amb el suport de la CUP i SIF

Els grups D'ERC, la CUP i SIF de la Paeria de Cervera van presentar aquest dimarts la moció de censura contra el govern en minora de JxCat i el PSC, el que obligarà, segons la legislació vigent a convocar un ple en el termini màxim de deu dies, per la qual cosa el canvi de Paer hauria de ser la darrera setmana de maig.

La nova coalició comptaria amb vuit regidors, superant a JxCat i PSC que en sumarien cinc, cosa que permetria investir Paer en cap de Cervera al republicà Joan Santacana. Així i tot no està clar si la CUP i SIF entraran al futur govern municipal.

Joan Santacana ha explicat que de moment ERC, la CUP i SiF han ratificat l'acord per fer fora Ramon Augé, de JxCat, que governa amb minoria després de la sortida del govern municipal de SiF. A partir d'ara, Santacana ha assenyalat que conversaran per veure com es pot donar solidesa al govern i intentar que sigui el més ampli possible.

Per això, ha apuntat que espera comptar amb el suport de tots els regidors per les decisions de govern, amb el clar objecti que la ciutat pugui comptar amb l'opinió de tothom

Quan es va saber que les tres formacions presentaven la moció de censura per fer alcalde Santacana, JxCat va criticar que ho hagin fet en el moment actual, immersos en la crisi per la COVID-19.

Joan Santacana ERCSantacana ha respost a aquestes crítiques assenyalant que la moció ja fa dos mesos que s'hauria d'haver presentat, és a dir, quan el govern es va quedar en minoria, i remarcat que han volgut esperar a l'inici de la desescalada del desconfinament per fer-ho.

En aquest sentit, Mireia Brandon, de la CUP ha assegurat que des del primer moment de la crisi del coronavirus s'han posat a disposició del govern i que també han estat molt curosos a l'hora de fer declaracions públiques. Això no obstant, ha criticat que no s'ha donat resposta a la demanda que van fer de poder dur a terme reunions setmanals per estar al corrent de la situació i poder fer propostes i ser proactiusBarndon confia que aquesta situació canviï amb el nou alcalde i ha destacat que ara hi ha l'oportunitat que Cervera compti amb un paer en cap d'esquerres, republicà i a més a més que representa la força més votada en els passats comicis.

Imarge arxiu Ple Paeria de Cervera 1Per la seva part, el portaveu de Solucions i Futur (SiF), Joan Prat, ha lamentat que l'alcalde els va convidar a marxar del govern municipal el primer dia de l'estat d'alarma i per això ha considerat que no són oportunes les crítiques de JxCat pel moment de la presentació de la moció de censura. Segons Prat, la seva formació és molt activa i no hi ha hagut entesa amb l'alcalde perquè és molt passiu.

Joan Santacana d'ERC serà el nou Paer en cap de Cervera amb el suport de la CUP i SIF
comentaris