30.11.2021 |
Territoris.cat

Jornada  d’Orientació Universitària per a 170 joves de la Segarra

Organitzada des de l'Oficina Jove del Consell Comarcal, la iniciativa arriba a la seva dissetena edició i té com a objecte ajudar als estudiants a escollir el seu futur professional

JOUP_03 interior
Estudiants d'instituts de la comarca han gaudit un any més de la iniciativa
Jornada  d’Orientació Universitària per a 170 joves de la Segarra

Fa disset anys que el Consell Comarcal de la Segarra treballa per facilitar als joves l'opció universitària més encertada a les seves expectatives i il·lusions. Enguany, al voltant de 170  alumnes dels Instituts d'aquesta comarca han participat en una Jornada  d’Orientació Universitària on han pogut conèixer, de primera mà, diferents universitats catalanes, així com els diferents cicles formatius que hi ha a la comarca.JOUP_06 texte bona

Al llarg del matí, diferents universitats catalanes i instituts han ofert els seus estudis professionals, com per exemple, la UAB, U. Pompeu Fabra, U. Politècnica de Catalunya, UdL, U. Rovira i Virgili, la U. de Girona, UOC, UNED, U.VIC, U. Abat Oliva CEU, U. Ramon Llull i la Internacional de Catalunya, com també, els cicles formatius de l’IES La Segarra, l’INS Guissona, Escola del Treball a Lleida, entre altres. Cada universitat disposava del seu estand informatiu on els joves anaven passant, consultant i preguntant sobre les seves preferències.

Per tercer any consecutiu, s'ha fet una taula rodona amb alumnes universitaris que han explicat la seva experiència

L’acte d’inauguració de les jornades ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, qui ha destacat la importància d’aquestes jornades i la vitalitat que cobren cada any que s’organitzen. En aquesta mateixa línia, el conseller comarcal de Joventut, Jordi Porta, ha dit que l’orientació és una fase clau en el desenvolupament dels joves. A l’acte inaugural han participat el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés i la inspectora d’educació a Cervera, Pilar Prat.

Tot seguit les jornades han continuat amb la ponència del Consell Interuniversitari de Catalunya, a càrrec de la presidenta Conxita Domínguez on ha explicat l’accés i l’admissió a les universitats catalanes.

Finalment, com a cloenda, per tercer any consecutiu i arran de la bona acollida d’altres anys, s’ha projectat una taula rodona amb alumnes universitaris que han explicat en primera persona la seva experiència a la universitat, des de la seva arribada fins a com es passa el primer any acadèmic.

Les jornades s’organitzen des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Segarra, conjuntament amb l’Ajuntament de Cervera, la UNED de Cervera, els INS de la comarca (INS La Segarra, INS Guissona, INS Antoni Torroja i també, l’EAP de la Segarra.

Jornada  d’Orientació Universitària per a 170 joves de la Segarra
comentaris