06.12.2022 |
Territoris.cat

Les Jornades Gastronomiques de la Segarra mariden tupina i vins Comalats

Fins al 20 de novembre es podran degustar diferents plats elaborats amb tupina en els restaurants: Cal Guim (Cervera), La Marinada (Cervera), Restaurant Nard (Guissona), Cal Solé Xic (Claret), La Redolta (Florejacs), Torrecombelles (Sanaüja), La Mallola (Sanaüja), l’Antic Forn (Cervera) i Hostal Palouet (Palouet) 

La Mallola de Sanaüja 1
Responsables del restaurant La Mallola de Sanaüja i el Celler Comalats amb,Vicenç Roig
Les Jornades Gastronomiques de la Segarra mariden tupina i vins Comalats

El maridatge dels vins del Celler Comalats i la tupina va cloure el passat 4 de novembre la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Segarra, una iniciativa que impulsa el Consell Comarcal des de les àrees de Promoció Econòmica i Turisme, amb la voluntat de divulgar la riquesa patrimonial i gastronòmica de la comarca, sota el fil conductor de la tupina.

La proposta ha comptat amb la col·laboració dels establiments de restauració de la comarca, que al llarg d'un mes ha inclòs en les seves cartes plats elaborats amb la tradicional tupina.

Les jornades van cloure el passat 4 de novembre amb un sopar al restaurant La Mallola de Sanaüja on els vins de Celler Comalats, DO Costers del Segre, van acompanyar quatre plats preparats per a l'ocasió.

El vi rosat de Comalats va acompanyar l'entrant de carpatxo de gamba. Es tracta d'un vi amb un gust de maduixes i fruites vermelles, molt fi en boca i amb poca acidesa. La coca de sardina amb encenalls de tupina es va servir amb un vi negre jove, amb sulfits; equilibrat i amb un puntet d'astringència i acidesa molt adequat per la menja d'aquell moment. El bacallà gratinat amb musselina d'all i codonyat va anar acompanyat d'un vi negre sense sulfits, més fi que l'anterior, més adequat per acompanyar el bacallà. Finalment, la galta de vedella amb salsa de prunes, es presentar amb el gran reserva de Comalats; un vi de dos anys que ha reposat en bótes de roure francès i americà. Un vi amb cos que representa la personalitat de Cellers Comalats i de la Segarra.

Els amfitrions van ser la família Vilella Martínez, propietaris del restaurant La Mallola de Sanaüja. Eva Bonet, de Celler Comalats, va donar una àmplia explicació sobre els diferents processos de producció per aconseguir uns vins de qualitat com els que es van mostrar en el tast.

Els restaurants on fins al dia 20 de novembre es pot degustar diferents plats elaborats amb tupina són: Cal Guim (Cervera), La Marinada (Cervera), Restaurant Nard (Guissona), Cal Solé Xic (Claret), La Redolta (Florejacs), Torrecombelles (Sanaüja), La Mallola (Sanaüja), l'Antic Forn (Cervera) i Hostal Palouet (Palouet)

Les Jornades Gastronomiques de la Segarra mariden tupina i vins Comalats
comentaris