17.01.2022 |
Territoris.cat

L’equip de Govern del Consell Comarcal mostra indignació per les declaracions del Delegat del Govern a Lleida

El Govern de la Segarra ha treballat conjuntament amb la Delegació del Govern i fruit de la bona entesa es va arribar a un bon acord entre les parts, abans del dia 16 de desembre com exigia el conseller Rull

Ple del Consell Comarcal de la Segarra
Ple del Consell Comarcal de la Segarra
L’equip de Govern del Consell Comarcal mostra indignació per les declaracions del Delegat del Govern a Lleida

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), sobre la portada d'aigües de Rialb a la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, va manifestar ahir dijous que no és el preu de l'aigua el que frena l'entesa sinó el contingut, la governança i la predisposició de tothom sobre el projecte.

Davant aquestes paraules el president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, se sent indignat pel fet que el Delegat del Govern dóna a entendre que hi ha una manca de voluntat de diàleg i d'acord. Quan la Segarra sempre ha estat predisposada a buscar solucions per la portada d’aigüa.

El conseller comarcal d'Aigües, Josep Llobet, considera innecessaries  aquestes declaracions poc afortunades que no ajuden per tirar endevant el projecte.

El Govern de la Segarra ha treballat conjuntament amb la Delegació del Govern i fruit de la bona entesa es va arribar a un bon acord entre les parts, abans del dia 16 de desembre com exigia el conseller Rull.

El primer ensurt va tenir lloc dimecres un quart d’hora abans de començar la reunió d'alcaldes de la Segarra per parlar del document de propostes de la Segarra sobre la portada. El mateix delegat del Govern va demanar deixar-lo com un document obert per tal de facilitar l’adhesió dels seus companys de CiU l’oposició del consell.

La segona sorpresa va ser que l’ACA volia canviar la manera de retornar els fons de reposició que té la Segarra, reserva de diners que ha reservat la Segarra per fer front a les necessitats de manteniment de les infrastructures ja fetes i que afecten a la portada.

La tercera sorpresa va ser l’aparició del Conseller Rull, reafirmant la voluntat de deixar l’acord obert per seguir treballant tots junts.

El govern del Consell Comarcal, conscients de que tot i que l’acord havia estat treballat conjuntament amb els tècnics i polítics de la Generalitat, vam decidir deixar-lo obert per tal de facilitar l'adhesió de CiU a la Segarra.

La quarta sorpresa va arribar en el moment de la votació, quan ja no hi eren els membres del Govern de la Generalitat, CiU Segarra va votar en contra de l'acord obert.

Vista la indiferència de CiU, el Ple comarcal amb 11 vots favorables (7 ERC, 1 MES, 1 PSC, 1 INSE i 1 de la CUP), amb 1 abstenció (CiU) i 6 vots en contra (CiU) va aprovar la proposta inicial ferma i pactada amb el Govern per fer possible la portada d'aigüa.

Tot i que a la Segarra sempre hem demanat un preu igual per tothom, per fer possible l’acord, hem admès que Tàrrega i Vilagrassa blindin el sistema tarifari, perquè no volen assumir el cost energètic provocat per la impulsió de l’aigua en cotes més altes dels altres territoris. A canvi que la Segarra vol blindar la governança ja que te més del 50% del consum d’aigua i 230 km de canonades ja fetes i pagades i donant servei.

Així doncs, les declaracions fetes contradiuen accions que per part del govern Segarrenc no hi han estat. Per la qual cosa, el Consell Comarcal de la Segarra exigeix que en hores o dies, com va dir el conseller, es doni llum verda a l’acord per la portada d’aigua de boca.

La Segarra exigeix al Delegat propostes constructives pel bé de la portada del Segarra-Garrigues i deixi de condicionar-les voluntats partidistes.

L’equip de Govern del Consell Comarcal mostra indignació per les declaracions del Delegat del Govern a Lleida
comentaris