ERC, la CUP i SiF presenten una moció de censura a la Paeria de Cervera

Segons fons de SiF i d'ERC, els grups han mantingut reunions aquest cap de setmana per arribar a un acord de govern, que situaria a Joan Santacana d'ERC com a nou candidat a l'alcaldia de Cervera, la candidatura republicana va ser la més votada en els comicis del 26 de maig del 2019
Imarge arxiu Ple Paeria de Cervera
photo_camera Imarge arxiu Ple Paeria de Cervera 1

Els grups d'ERC-MES, la CUP i Solucions i Futur (SiF) han arribat a un principi d'acord per presentar aquesta setmana una moció de censura a l'alcalde, Ramon Augé, de JxCat . Un cop la secretaria del consistori cerverí rebi el document tindrà deu dies per convocar el ple de la moció.

El portaveu d'ERC-MES a la Paeria de Cervera, Joan SantacanaSegons fonts de SiF i d'ERC-MES, els grups han mantingut reunions aquest cap de setmana per arribar a un acord de govern que situaria a Joan Santacana d'ERC com a nou candidat a l'alcaldia de Cervera. La candidatura republicana va ser la més votada en els comicis del 26 de maig del 2019, però el pacte entre JxCat, PSC i SiF va proclamar Augè paer en cap.

Santacana, en declaracions a l'ACN, ha recordat que després de guanyar les eleccions al 2019, van intentar pactar amb JxCat per formar un govern de forces sobiranistes però que aquests van decidir fer-ho amb els socialistes i SiF. Per aquest motiu, ha justificat tirar endavant amb la moció per fer fora JxCat perquè si aleshores l'entesa no va ser possible, al cap d'un any tampoc. Santacana ha afegit que el relleu a l'alcaldia es podria fer entre finals de maig i principis de juny

El 15 de març d'enguany els dos regidors de SiF abandonaven l'equip de Govern i el deixaven en minoria amb els cinc regidors de JxCat i el PSC, i el front opositor reunia a vuit regidors d'ERC-MES, la CUP i SiF. En aquella data el portaveu republicà Joan Santacana va manifestar que davant la crisi sanitària no era oportú i s'havia de fer un front comú per lluitar contra l'epidèmia.

Ramon Auge en l'acte d'investiduraLa portaveu de la CUP, Mireia Brandon sostenia la postura dels republicans, el seu grup havia estat a favor d'un canvi de govern des de les eleccions, i ara creu que ERC ha d'abanderar la moció a la qual donarien suport.

Joan Prat, portaveu de Solucions i Futur va dir al mes de març que com sempre hem mantingut, si el govern no aconsegueix una nova majoria, donarem suport a la força més votada en les eleccions del maig i en cas que ERC decideixi presentar una moció de censura contra el govern municipal, li donarem suport.

Comentaris