L'Arxiu Comarcal de la Segarra s'obre als ciutadans en el marc de la Capitalitat de Cervera

Sala de consulta i dipòsit de l'arxiu - Arxiu Comarcal de la Segarra (http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/segarra/segarra/)
photo_camera Sala de consulta i dipòsit de l'arxiu - Arxiu Comarcal de la Segarra (http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/segarra/segarra/)
 

El Primer Llibre de Consells de La Paeria de Cervera, una part important de la documentació medieval i el fons notarial del districte de Cervera. Aquestes són algunes de les joies documentals que es podran descobrir amb l'exposició Petits grans tresors de l'arxiu, que s'inaugura aquest dijous 24 de gener. La mostra, emmarcada en els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, permetrà que els ciutadans coneguin fins al 18 d'abril els documents conservats des del segle XIV a un dels arxius més importants de Catalunya, tant des del punt de vista de l'antiguitat, com pel volum de textos.

De fet, l'Arxiu Comarcal de la Segarra forma part des del 1982 de la Xarxa d'Arxius Històrics de Catalunya i va ser un dels que va participar en una prova pilot impulsada per l'historiador i arxiver Agustí Duran i Sanpere durant l'època de la República.

'Petits grans tresors de l'arxiu' facilitarà l'accés dels ciutadans a documents que normalment només poden consultar els tècnics i especialistes

La història de l'arxiu, a l'abast de tothom

L'exposició Petits grans tresors de l'arxiu forma part del projecte Apropa't a l'Arxiu! La història al teu abast, una sèrie de quatre mostres trimestrals que volen donar a conèixer a la ciutadania l'espai i el patrimoni documental que es conserva a l'arxiu.

comentaris