L'Ateneu, el Teatre Municipal de Guissona torna a obrir les seves portes a partir del 4 de febrer amb un espai reformat i un acte inaugural artístic.
L'acte inaugural del teatre segarrenc compta amb dues sessions teatrals d'un espectacle a càrrec de la companyia SUS-4 i un refrigeri acompanyat de la música d'Ethan Barea a l'espai Galeria, que comunica amb la terrassa del teatre. La primera sessió matinal serà a les 12.00 hores del matí i comptarà amb la representació institucional, a més d'emetre's en directe per Lleida TV, la següent sessió serà a les 20.00 hores del vespre.
Les reformes han dotat la infraestructura amb nou equipament tecnològic de so i llum necessaris per poder realitzar qualsevol producció escènica o de cinema, amb una sala de teatre amb capacitat de 390 persones, una sala polivalent nova, un bar social reformat i nous espais per l'associació de l'Ateneu
L'ateneu guissonenc pretén reobrir l'activitat cultural a partir del nou curs 2023-2024 i mitjançant una convocatòria pública d'ús de la sala o a realitzar sol·licituds per a actes esporàdics. D'aquesta manera, l'espai renaix amb l'objectiu de ser un dinamitzador cultural públic i per a tothom. Per tal d'organitzar aquest organisme, s'ha creat la Comissió de Gestió i Seguiment de l'Ateneu de Guissona, encarregada de definir les bases i les línies de treball genèriques; i la Comissió Artística, responsable de programar propostes artístiques i culturals a la sala.
Les entrades per assistir a l'acte inaugural es poden adquirir mitjançant la pàgina web del Teatre Ateneu de Guissona.
Història de l'Ateneu de Guissona
L'edifici es va inaugurar l'any 1923 en el marc de la Festa Major per tal de promoure els coneixements literaris, científics, artístics i desenvolupar l'activitat cultural, així com fomentar la pràctica d'activitats esportives i lúdiques entre la gent de Guissona.
Fins a l'arribada dels Ajuntaments democràtics, l'ateneu guissonenc va ser l'entitat cabdal en la dinamització cultural del municipi, convertint-se en un edifici multifuncional i concebent l'espai com una biblioteca, un teatre, la sala de cinema, la ràdio, entre altres. Però, a partir de la dècada dels noranta, l'entitat es va veure afectada per una reducció de l'activitat a conseqüència d'una administració local que vetllava més per impulsar una política cultural destinada a la programació directa d'activitats culturals que no pas pel foment de les activitats promogudes per les associacions i les entitats.
L'any 2004 va entrar una nova junta amb l'objectiu de reactivar l'aspecte associatiu de l'entitat i reformar l'edifici de l'Ateneu que presentava problemes estructurals greus i altres mancances. L'acció prioritària de la junta de l'Ateneu que governava l'any 2008 va ser reformar l'edifici, sense aturar la seva activitat cultural. Per aquest motiu, es va decidir enderrocar la part interior de l'espai.