Localitzat sa i estalvi el nen de 8 anys perdut a Torà des de dilluns a la tarda

El nen estava sa i estalvi i anava caminant per una pista forestal, i la primera valoració del seu estat de salut per part de Bombers ha estat bona i fins i tot se li ha donat una poma i se l'ha menjat, segons ha explicat el cap de la Regió d'Emergències Lleida, Jordi Solà
Dispositiu de recerca del nen de 8 anys al terme de Torà @OriolBosch
photo_camera Dispositiu de recerca del nen de 8 anys al terme de Torà @OriolBosch

El dispositiu format per Bombers, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, SEM i desenes de voluntaris han localitzat sa i estalvi el nen de 8 anys, al voltant de les onze d'aquest dimarts. L'infant, que té una discapacitat, estava de colònies a la Casa Auró Natura, i es va perdre dilluns a la tarda al terme de Torà.

El cap de la Regió d'Emergències Lleida, Jordi Solà, ha explicat que la primera valoració del seu estat de salut per part de Bombers "ha estat bona" i fins i tot se li ha donat una poma i se l'ha menjat. Això no obstant, s'ha activat una ambulància medicalitzada per tal de comprovar amb més exactitud la seva situació després de passar la nit al ras. Posteriorment se l'ha traslladat a un centre hospitalari per acabar de comprovar el seu estat de salut. Igualment, segons Solà, el pare del nen també s'ha desplaçat de forma immediata al lloc on se l'ha trobat, a uns 8 quilòmetres d'on va desaparèixer.

Els Bombers van plantejar la recerca en funció de dues hipòtesis; una primera que partia de la base que el nen es podia haver amagat, ja que el seu entorn proper havia advertit que li agrada molt jugar a amagar-se. També es va plantejar la possibilitat que hagués patit un accident en algun indret del bosc que envolta la casa de colònies on el nen passava uns dies, per això es va iniciar una recerca intensiva de repàs de punts possibles on es podria haver arrecerat.

L'altra hipòtesis és que el nen hagués caminat en una direcció incerta, per aquest motiu els Bombers també han fet una recerca extensiva, en la què han participat els voluntaris que han col·laborat en el dispositiu. Finalment, però, ha estat una persona aliena a l'operatiu qui ha trobat el nen; un boletaire que es desplaçava en vehicle l'ha vist caminant per una pista forestal al terme d'Ardèvol.
 

Comentaris