23.05.2022 |

En marxa la desena edició del festival de curtmetratges Lo Cercacurts

Un any més, i ja en van 10, Lo Cercacurts, el Festival de Curtmetratges de Montornès de Segarra, obre les seves plataformes digitals per a la recepció de curtmetratges participants per aquesta 10ena edició i que es durà a terme el proper estiu, de l’1 al 10 de juliol de 2016.

Moments durant una sessió de projecció de curts
En marxa la desena edició del festival de curtmetratges Lo Cercacurts

El Festival, amb origens al 2007, arriba a la seva desena edició i continua cercant films curts, preferentment de temàtica rural; a pesar que al llarg dels anys ha anat ampliant les seves categories per acollir l’allau de participants que reben any darrera any. Una d’elles, creada en la passada edició, es la del documental rural en la que tot l’equip creu que pot ser una proposta molt interessant per una banda per als realitzadors al acostar-se aquests als pobles i a la gent del món rural; i d’altra banda fer descobrir al públic una altra realitat molts cops desconeguda.

 

Aquesta exòtica i original combinació de l’art del cinema i l’entorn rural, pretén arribar aquest 2016 al llarg de tota la comarca de la Segarra, iniciant el certamen a la capital segarrenca, Cervera, l’1 de juliol; visitant a continuació diversos emplaçaments de la comarca (encara per concretar) i concloent el dia 9 de juliol a la petita vila de Montornès de Segarra, seu del Festival. De fet, l’equip de Lo Cercacurts va presentar el passat dimecres 17 de febrer al vespre al Consell d’Alcaldes de la Segarra, el seu projecte de festival per tal de buscar implicació d’ajuntaments d’altres municipis per trobar noves ubicacions de les sessions d’aquesta desena edició.

 

Des d’ara, doncs, i fins el proper 30 d’abril, els participants d’aquest esdeveniment podran fer arribar els seus treballs a través de les plataformes digitals Up to Fest i Festhome, per tal que el jurat de preselecció del festival n’extregui una quarantena de finalistes per aquesta desena edició.

 

L’organització, a més, té previst dur a terme activitats paral·leles al festival per tal de conmemorar la fita dels 10 anys; tals com exposicions de la seva trajectòria, taules rodones amb professionals del món del cinema i amb els guanyadors de les anteriors edicions; o tallers de curtmetratges per la comarca.

En marxa la desena edició del festival de curtmetratges Lo Cercacurts
comentaris