Montoliu instal·la una estació meteorològica per controlar les gelades de les carreteres

Montoliu instal•la una estació meteorològica per controlar les possibles gelades portada
photo_camera L'aparell s'ha col·locat als plans de l'Ametlla de Segarra

Montoliu instal•la una estació meteorològica per controlar les possibles gelades 1 texteEl Servei de Trànsit de la Generalitat, juntament amb l'Ajuntament de Montoliu de Segarra, ha instal·lat una estació meteorològica als plans de l'Ametlla de Segarra, per controlar de manera telemàtica la necessitat d'intervenció a les carreteres. L'estació mesura la temperatura i humitat de la carretera per saber en quin moment és necessari que vinguin a tirar sal i evitar així accidents per les gelades i el fred.

Mesura la temperatura i humitat de la via per conèixer en quin moment és necessari tirar sal i evitar així accidents per les gelades i el fred

Això millorarà les condicions de circulació de tot el municipi a l'hivern i evitarà que els tècnics del departament de la Generalitat hagin de desplaçar-se in situ per saber si és necessari o no tirar sal, o a actuar per qualsevol altre causa.

Tal com explica l’alcalde de Montoliu, Vicenç Roig, es tracta d'una inversió en seguretat pel municipi i la part sud de la comarca, i estem convençuts que repercutirà a la gent del territori, i  poder seguir minimitzant els greuges de les zones rurals i de muntanya.

Comentaris