La Paeria de Cervera bonificarà un 50% l’impost d’obres per a l’obertura de nous locals

cervera2
photo_camera Imatge del municipi de Cervera.

La Paeria de Cervera ha aprovat una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que es bonificarà a un 50% per facilitar la rehabilitació de locals tancats per destinar-los a activitats comercials o de restauració.
Aquesta mesura s’adopta amb l’objectiu de dinamitzar econòmicament el municipi, especialment en uns dels sectors més afectats per la crisi de la pandèmia de Covid-19. Es va aprovar per a l’exercici de 2021 i següents, amb 8 vots favorables (4 ERC, 2 CUP i 2 SIF) i 5 abstencions (3 Junts i 2 PSC).
Durant el ple de dimecres també es va aprovar el conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per desplegar el programa d’acolliment lingüístic “Aula de Llengua 2020”; el conveni amb el Consell Comarcal de la Segarra per a l’adhesió al Pla comarcal de polítiques d’igualtat de gènere i la seva implantació al municipi de Cervera; el conveni amb el Departament d’Educació per als serveis educatius 2020; i el conveni amb el Departament de Salut per a la coordinació dels serveis públics en la gestió de la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19 en un context de control dels rebrots de la malaltia.
Finalment, el Ple de la Paeria va aprovar la moció de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i el manifest de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra i Pla.
Les dos propostes van tirar endavant amb 11 vots favorables (4 ERC, 3 Junts, 2 CUP i 2 SIF) i 2 abstencions (PSC).

comentaris