04.12.2022 |
Territoris.cat

La Passió de Cervera combinarà tradició i tecnologia en la seva versió més renovada

Passió cervera portada
La Passió de Cervera en edicions anteriors.
La Passió de Cervera combinarà tradició i tecnologia en la seva versió més renovada

Aquest diumenge arriba la nova temporada de la Passió de Cervera, i ho fa amb un gran canvi en els primers 20 minuts de l’espectacle. S’han reestructurat les escenes inicials de la Passió i se n’han creat de noves, donant més dinamisme a la representació i més importància al moment del baptisme, amb l’elaboració de nous elements corporis per donar-li més espectacularitat i intensitat a la representació.

En la nova temporada, es podrà observar en escena un nou ball en el quadre d’Herodes, nous animals vius que entren en escena, cant coral en directe, música en directe de percussió i cant vocal en diferents quadres a càrrec de dues mezzosopranos. Un espectacle ple d’emoció, passions contingudes i tensions a flor de pell, que aquest any aplegarà uns 350 col·laboradors

Aquesta temporada, es faran  sis representacions, totes en llengua catalana, els dies 24 i 31 de març i 7, 13, 19 i 27 d’abril.

Per la temporada 2019, la direcció de la Passió de Cervera ha buscat la renovació i la implantació de noves tecnologies per tal que combinin de la millor forma amb els elements artístics patrimonials dels que disposa la representació, que bàsicament es conformen en els telons pintats del Germans Salvador, uns telons pintats únics, dels que en queden molt pocs conservats.

Els decorats corporis ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais i es combinen amb els decorats de paper, que van ser construïts fa més de 75 anys pels germans Salvadó i van ser restaurats l’any passat

Aquest cap de setmana, l’estrena de les novetats de la Passió de Cervera comptarà amb la presencia de la Directora General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Mª Àngels Blasco, que signarà el llibre d’honor del Patronat de la Passió de Cervera, fent així especial reconeixement a la representació històrica de la representació teatral, igual com han fet els seus antecessors.

El president del Patronat de la Passió, Sr. Xavier Cañabate, ha explicat que, paral•lelament, el Patronat de la Passió està fent treballs per millorar els espais del teatre, apostant per dotar tot l’equipament d'accessibilitat plena. Per aquest motiu, aquesta temporada 2019 es realitzaran obres d’actualització i adequació del Gran Teatre, que suposen una inversió de més de 50.000 euros en l’equipament del Gran Teatre.

La Passió de Cervera, la representació teatral més antiga d’Europa

La Passió de CerveraPatrimoni Immaterial de Catalunya i Andorra, és la representació teatral més antiga d’Europa amb més de 540 anys de representacions. És una representació teatral de la vida, la mort i la resurrecció de Jesucrist que s'ha anat renovant contínuament per adaptar-se a totes les èpoques. Diversos escenaris han allotjat aquest espectacle: l'església de Santa Maria, la Plaça Major, el teatre del Casal, fins arribar al Gran Teatre de La Passió, un dels teatres més grans d'Europa construït expressament per aquestes representacions i amb una capacitat per a 1700 persones i tres boques d'escenari que confereixen a l'espectacle agilitat i ritme cinematogràfic.

La direcció artística de l’espectacle ha anat canviant amb els anys, passant per les mans de diversos directors professionals, com Ignasi Roda, Jordi Vilà o Jordi Purtí, entre d’altres.  Actualment, els tres directors, Mariona Dalmases, David Mora i Gemma Palà, que han col•laborat a la Passió des de ben petits, estan al capdavant de l’espectacle com a persones que viuen intensament la representació. La seva tasca s’ha centrat en el treball dels assajos tant a nivell dramatúrgic com a nivell tècnic, seguint tot el transcurs de les direccions anteriors.

La Passió de Cervera combinarà tradició i tecnologia en la seva versió més renovada
comentaris