La Passió es tornarà a representar a l'església de Santa Maria de Cervera

La Passió Medieval es representarà a l’església de Santa Maria de Cervera el dissabte 26 de març a partir de dos quarts de sis de la tarda 

Passió Medieval de Cervera
photo_camera Passió Medieval de Cervera

La Passió de Cervera és la més antiga de les passions cinccentistes, data del 1534, i el seu text El Misteri de la Passió de Cervera constitueix un dels textos dramàtics catalans antics, del cicle de la Passió, més complets que han pervingut fins als nostres dies.

Podeu descarregar el dossier de la Passió Medieval en aquest enllaç​

El Patronat de la Passió, amb l’objectiu de reviure els orígens de la seva Passió, ha creat l’Associació La Passió Medieval, amb membres de la seva junta per impulsar el projecte.

La Passió Medieval tindrà lloc a l’església de Santa Maria de Cervera, lloc on es representava a l’inici. A més de la recuperació del text, es respectarà la iconografia medieval, el vestuari de l’època, la llengua (català antic), la il·luminació amb espelmes, sense megafonia... Hi participaran més de 100 persones, entre actors, músics i equip artístic.

La representació serà dissabte 26 de març, a les 17.30 hores. El preu de les entrades és de 25, 20 o 15 euros, depenent de la visibilitat general que tindrà l'espectador. Es podran reservar a partir del dia 7 de març enviant un correu electrònic a [email protected] o els divendres i dissabtes de 19 a 21 hores a les taquilles del Gran Teatre de La Passió de Cervera.

La presentació d’aquest esdeveniment va tenir lloc dissabte 27 de febrer, en un acte al Paranimf de la Universitat de Cervera. A la presentació van intervenir el paer en cap de Cervera, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; la presidenta de l’Associació la Passió Medieval, Mariona Dalmases; el president del Patronat de la Passió de Cervera, Xavier Cañabate; el director escènic, Pep Oriol; i la directora artística, Alba Cuñé.

El paer en cap, Ramon Royes, va declarar que a Cervera hem estat capaços d’innovar amb una representació de gairebé 5 segles d’antiguitat i sense l’ús de les noves tecnologies, amb l’objectiu de poder viure una experiència única com la que van viure els cerverins el segle XV.

Comentaris