22.05.2022 |
Territoris.cat

Pinós i Torà es mobilitzen contra el mal estat de la carretera que uneix els dos municipis

La via té trams molt malmesos i els usuaris es queixen del perill que suposa

torà2
Pinós i Torà es mobilitzen contra el mal estat de la carretera que uneix els dos municipis

Un grup de veïns de Torà i Pinós s'han agrupat a través d'una plataforma per denunciar el mal estat en què es troba la carretera que uneix els dos municipis.

Es tracta d'una via que té categoria de camí rural, tot i que té un trànsit diari considerable

La carretera que uneix Torà, Pinós i Su (Riner) fa anys que necessita una millora, ja que la via està plena de forats i, en alguns trams, ja no hi queda asfalt.

A més, a aquesta situació s'hi suma la gran massa de vegetació que hi ha a banda i banda de carretera, que dificulta la visibilitat dels conductors.

Això ha fet dir prou als veïns de les poblacions afectades, que s'han unit a través d'una plataforma per fer pressió a les administracions i alertar del perill que suposa pels conductors

Davant d'aquesta situació, la plataforma d'afectats ja ha engegat algunes mobilitzacions i no descarta fer-ne més si la situació no millora. Divendres passat es va dur a terme la primera acció reivindicativa. Una quarantena de veïns va concentrar-se davant de l'Ajuntament de Torà per reclamar actuacions a la via. 

Tant l'Ajuntament de Torà com el de Pinós coincideixen en afirmar que la solució definitiva passa perquè la titularitat de la carretera passi a ser de la Diputació de Lleida. De fet, els consistoris tenen clar que la via necessita una reforma estructural i, a hores d'ara, l'únic que poden fer és tapar els forats amb formigó, però no solucionar el problema de fons.

Pinós i Torà es mobilitzen contra el mal estat de la carretera que uneix els dos municipis
comentaris