Premi d’arquitectura per al projecte de restauració de Sant Domènec de Cervera

L’arquitecte Antoni Martí ha rebut el premi de la 6a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida, en la categoria d’intervencions en espais interiors

 

lliurament premi Antoni Martí - foto COAC
photo_camera L’arquitecte cerverí Antoni Martí durant l'acte de lliurament de premis a la Seu Vella - Foto: COAC Lleida

El premis de la 6a Mostra d’Arquitectura estan impulsats per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), que els van lliurar el dijous 8 de juny en un acte a la Seu Vella de Lleida. La Mostra recull les tendències actuals en arquitectura amb la intenció de donar valor i reconeixement a la creació artística i professional en la construcció d’edificis. L’arquitecte cerverí Antoni Martí va rebre el premi com a millor intervenció en espais interiors per al projecte de consolidació del cimbori i espai central de la capella de Sant Tomàs de l’església de Sant Domènec, a Cervera.

consolidació cimbori Sant Domènec - foto Antoni Martí
Imatge de la consolidació del cimbori de Sant Domènec - Foto: Antoni Martí

La consolidació del cimbori i l’espai central de la capella de Sant Tomàs, es van executar l’any 2021. Les obres van consistir en la rehabilitació funcional dels espais interiors de les capelles de Sant Tomàs i del Roser, tant d’acabats com de previsió de pas d’instal·lacions, amb la finalitat de dotar l’edifici de tots els requisits per acollir activitats culturals.

Rehabilitació de Sant Domènec per a usos culturals

La següent fase d’obres a l’edifici, que s’inicia aquesta mateixa setmana, permetrà consolidar l’església gòtica de Sant Domènec com a nou espai cultural polivalent.

El projecte preveu la restauració de l’antiga sagristia per habilitar camerinos, la construcció de serveis i una sortida d’emergència. Es dotarà l’edifici de les instal·lacions necessàries per a la climatització, mitjançant un sistema de captació d’energia geotèrmica. A més, s’actuarà a l’exterior per estabilitzar la base del mur comú amb la muralla del castell.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement