El 'Recicla-mòbil', un nou servei de deixalleria que facilita el reciclatge a Guissona

Vista del municipi de Guissona.
photo_camera Vista aèria del municipi de Guissona.

La setmana passada va inicar-se el nou servei de deixalleria establert a Guissona els dijous de mercat, de 9 a 14 hores a la plaça Bisbe Benlloch. Aquest nou servei s’anomena Recicla-mòbil i està subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya.

A més, l’Agència també subvenciona un embut per poder reciclar l’oli que també s’ha proporcionat al mateix punt

El Recicla-mòbil és una instal·lació de recepció selectiva de residus municipals, orientat a residus especials (olis, bombetes, fluorescents, piles, electrònica i informàtica, bateries, càpsules monodosi de cafè, entre d’altres), així com altres fraccions que es poden recollir selectivament i reaprofitar. El remolc Recicla-mòbil ajuda a reciclar, i és una nova forma d’entendre la recollida selectiva com una acció voluntària i satisfactòria en benefici del medi ambient. Es tracta d'una eina útil per facilitar la recollida de tots aquells petits residus urbans que no tenen contenidor i que s’haurien de dur a les deixalleries.

L’oli de cuina i el greix contaminen l’aigua i obstrueixen el clavegueram causant desbordaments

Per tal d’evitar que es llanci l’oli per aquests conductes, es proporciona un embut que té la funció de facilitar el procés d'abocament de l’oli dins una ampolla, per posteriorment llençar-lo al Recicla-mòbil o dur-lo a la deixalleria. Aquesta iniciativa és possible gràcies a l’empresa Logic fun, encarregada de crear aquests embuts. Aquest s’enrosca en una ampolla i es tanca amb la seva tapa. A més, el tap de l’ampolla es pot guardar a l’interior de la tapa de l’embut, per poder tancar l’ampolla quan està plena.

Comentaris