El record a Josep Benet dóna el tret de sortida la setmana Isagoge de Cervera

El seu programa d'activitats continua fins el 25 de setembre, deixant pas a la Festa Major de Cervera
descoberta2

El dissabte 19 de setembre va començar la setmana cultural Isagoge, un esdeveniment clau en l'agenda cultural cerverina.

El tret de sortida anà de la mà de la descoberta d’una placa commemorativa a la casa natal de Josep Benet, situada al carrer Major, 97 (actual Casa Dalmases), a qui es dedica enguany aquesta cita.

Durant la descoberta de la placa, es va destacar el compromís polític i personal de Josep Benet amb el país. Fou un acte de gratitud de la ciutat envers un dels seus fills predilectes i de reivindicació del seu pensament i les seves obres.

Posteriorment, es va inaugurar l’exposició 'La ciutat de Josep Benet', a càrrec d'un dels seus deixebles, l’historiador Jordi Oliva; un recorregut per quatre escenaris de Cervera relacionats amb la vida de Benet: l’església de Sant Joan, la plaça Santa Anna, el Centre Obrer i la plaça del Fossar.

A banda dels actes de record a la figura de Josep Benet, la Isagoge ha ofert altres activitats culturals com la representació de 'La porta de les bones intencions', en tres sessions al Paranimf de la Universitat. L’obra, dirigida per Pep Oriol, esta basada en l’escena de l’infern de la Passió Medieval, representació per a la qual va recaptar fons.

També va tenir lloc un concert del contratenor Oriol Rosés i Jonatan Carbó a l'orgue, que s'emmarca dins del XXII Festival d’Orgues de Ponent i del Pirineu.

Els actes de la Isagoge continuen fins al divendres 25, quan aquesta deixa pas a la Festa Major de Cervera

Comentaris