23.04.2021 |
Territoris.cat

Rosa Fabregat, proposada filla predilecta de Cervera

El nomenament de filla predilecta és la màxima distinció que la ciutat pot atorgar a una veïna nascuda al municipi

rosa fabregat
Rosa Fabregat va ser la padrina d'honor de 'Cervera vila del llibre'
Rosa Fabregat, proposada filla predilecta de Cervera

La Paeria de Cervera inicia els tràmits per al nomenament de l'escriptora i farmacèutica Rosa Fabregat i Armengol com a filla predilecta de la ciutat.

La proposta, que va rebre el suport unànime de la Junta de Govern de la Paeria, es presentarà al proper Ple de la Paeria per a la seva aprovació.

El nomenament de filla predilecta és la màxima distinció que la ciutat pot atorgar a una veïna nascuda al municipi que hagi excel·lit en alguna disciplina i que doni especial rellevància al nom de la ciutat

És un títol honorífic i atorga, a la persona escollida, un tracte especial en el protocol de la ciutat

Rosa Fabregat i Armengol (Cervera, 1933) ha destacat en la seva trajectòria com a farmacèutica i escriptora. La seva obra literària es caracteritza per la sensibilitat social, la reivindicació del paper de la dona i la defensa dels més desfavorits. Fabregat rebrà enguany la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, per la seva trajectòria intel·lectual. També és la guanyadora del Premi Sikarra 2017, convocat pel Fòrum l'Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot.

Rosa Fabregat, proposada filla predilecta de Cervera