S'eleven fins a 62 els positius de Covid-19 detectats a Cervera el cap de setmana

Salut farà un cribratge massiu a Cervera després de l'increment de positius

Façana de la Universitat de Cervera - Oriol Bosch
photo_camera Façana de la Universitat de Cervera - Oriol Bosch

Els positius de Covid-19 detectats amb els testos fets el cap de setmana passat a Cervera s'eleven fins als 62. Això suposa el doble dels que es detecten de mitjana des de fa un mes. La Paeria ja va informar dilluns d'un repunt "preocupant" a la ciutat el cap de setmana i els va quantificar en una quarantena de positius. Amb els resultats ja definitius, però, la xifra ha resultat ser més elevada. De dilluns a dimecres l'increment de positius, però, ha estat menor, amb 6. Tot i això, la Paeria considera que la situació és "igualment preocupant" i demana "no abaixar la guàrdia".

Ja s'han cobert les 400 places del cribatge massiu

Per aquest motiu, el Departament de Salut durà a terme divendres i dissabte un cribratge massiu a Cervera després de l'increment de positius. Amb aquestes proves, es pretenen detectar casos asimptomàtics, aïllar-los i, així, tallar les cadenes de transmissió. Les proves PRC, que es faran al pavelló polivalent, s'adrecen preferentment a famílies amb fills en edat escolar. Es faran 400 testos a la població i la Paeria informa que en només 5 hores ja s'han cobert les places disponibles. L'alcalde de Cervera, Joan Santacana, ha destacat que l'increment de casos ha comportat una crescuda paral·lela de persones que hi han estat contacte estret per ser familiars, companyes de feina o d'escola o amics. Això fa, ha afegit, que el nombre de proves realitzades al CAP a aquests contactes hagin crescut notablement i, en conseqüència, es detectin més casos positius que, en més d'una ocasió, són asimptomàtics.

Els PCR es faran divendres al matí als escolars de la ciutat i divendres a la tarda i dissabte al matí a la resta de veïns que s'hi hagin inscrit. Des de la Paeria es demanarà a Salut ampliar la realització de testos i que hi hagi més proves.

Activitats ajornades per precaució

Degut a l'increment de contagis, la Paeria també ha decidit ajornar les activitats programades el cap de setmana, entre els dies 10 i 12 d'octubre, com a mesura de prevenció. En concret, s'ajornen les Jornades Europees de Patrimoni, organitzades pel Museu Comarcal de Cervera; les visites teatralitzades al carreró de les Bruixes i a la Universitat, i les visites guiades als monuments, organitzades pel Centre d'Acollida Turística. També es posposen les activitats programades per l'Espai Jove el Racó, que a més reduirà l'aforament de l'espai com a mesura de prevenció. Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha suspès la visita guiada que, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, tenia prevista a les sales de reserva externes del Museu a Cervera.

Comentaris