Sant Ramon arrenca la implantació de la recollida de brossa porta a porta

Punt d'informació i lliurament de cubells a Sant Ramon
photo_camera Punt d'informació i lliurament de cubells a Sant Ramon

Sant Ramon va inaugurar aquest dimarts el nou sistema de recollida de brossa porta a porta, un nou servei que s'ha desplegat des del Consell Comarcal de la Segarra després d'un cap de setmana informatiu amb el lliurament al veïnat dels fulletons informatius i els cubells del nou sistema.

Recollida porta a porta a Sant RamonL'Ajuntament de Sant Ramon va procedir a recollir els contenidors de les diferents fraccions que és trobaven distribuïts pel municipi. Així i tot el consistori ha habilitat una àrea d'aportació per situacions d'emergència en la zona de les piscines, en la que hi haurà uns contenidors.

La primera recollida porta a porta es va dur a terme amb la fracció de rebuig que és la menys generalitzada, per comprovar el volum d'eficiència del veïnat, es van recollir un total de vint cubells. L'endemà es va recollir una seixantena de cubells de la fracció orgànica.

Vehicle de la recollida porta a porta a Sant RamonEl conseller comarcal Josep Maria Calderò va explicar que es donarà el marge d'uns dies per tal que els usuaris de Sant Ramon s'habituïn al nou sistema, i va destacar que des del Consell Comarcal de la Segarra es facilitarà al consistori tota la informació necessària, així com els cubells que no es van poder distribuir en el seu moment.

Amb aquesta nova implantació a la comarca de la Segarra ja hi ha un total de sis municipis que utilitzen el sistema de recollida porta a porta, el que permetrà que l'any 2020 es pugui assolir l'índex de reciclatge del 60% que exigeix l'Agència de Residus de Catalunya, i d'aquesta manera evitar la penalització que pot rebre el municipi si no es fa la recollida adequadament.

Comentaris