La Segarra commemora la Diada Nacional de Catalunya

Els actes han tingut lloc aquest dilluns al monument de la Generalitat a Cervera
La Diada a la Segarra (5)
photo_camera Acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Cervera - Foto: Paeria de Cervera

El Consell Comarcal de la Segarra conjuntament amb la Paeria de Cervera van commemorar conjuntament els actes de la Diada Nacional de Catalunya, davant del monument de la Generalitat a Cervera, en què es va dur a terme una ofrena floral. El paer en cap de Cervera, Jan Pomés i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé van fer els seus parlaments, que donarien pas a la interpretació del Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors, a càrrec del duo d’acordions Berta Villorbina i Neriyà Dori, així com una actuació de la colla sardanista Jovencells. Finalment, un berenar popular tancaria els actes de la Diada.

Durant el matí, a l’oficina de Turisme es va organitzar una jornada de portes obertes a l’espai temàtic del CAT, així com la projecció audiovisual que va permetre conèixer els orígens de la Generalitat de Catalunya. La celebració també va comptar amb la col·laboració del Conservatori Professional de Músics de Cervera i de la colla sardanista Jovencells de Cervera.

La Diada a la Segarra (1)
Moment de l'ofrena floral durant l'acte de commemoració de la Diada - Foto: Paeria de Cervera

Així mateix, per fer de la Diada Nacional una festa més lluïda, l’organització va demanar als veïns i veïnes dels diferents municipis de la Segarra a engalanar els seus balcons i finestres amb senyeres, que es van distribuir gratuïtament durant els dies previs a la jornada.
El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, va explicar que la voluntat dels actes ha estat la de celebrar un programa de propostes populars “perquè ningú que tingui ganes de celebrar la Diada es vegi privat de poder-ho fer”, en referència a totes les persones que no es van poder desplaçar a l’acte de Barcelona, però que han mostrat “tot el suport” a l’acte nacional.

Comentaris