30.11.2022 |

'La Segarra que cuida' vol construir pobles amigables on envellir

Nou programa del Consell Comarcal de la Segarra que vol millorar la qualitat de vida de la gent dels petits pobles

La Segarra posa la mirada en la millora de la qualitat de vida de la gent gran als pobles petits. Fotografia: Consell Comarcal de la Segarra.
La Segarra posa la mirada en la millora de la qualitat de vida de la gent gran als pobles petits. Fotografia: Consell Comarcal de la Segarra.
'La Segarra que cuida' vol construir pobles amigables on envellir

'La Segarra que cuida' és el nou programa de cura envers la qualitat de vida dels veïns i veïnes grans de la Segarra que ha dissenyat el seu Consell Comarcal.

Entre els punts que componen el programa destaquen la prevenció de la solitud, la dinamització del poble, la millora de l’accessibilitat i la proximitat dels serveis

La Segarra té un dels percentatges de població envellida més alts del país; excloent les ciutats de Guissona i Cervera, 1970 persones són majors de 65 anys i, d’aquestes, 712 tenen més de 80 anys. A més, 378 viuen soles.

'La Segarra que cuida' s’organitza a través de cinc eixos: la prevenció de la solitud, amb una atenció centrada en la persona per tal de detectar situacions de soledat no desitjada o l’aïllament social i elaborar programes d’acompanyament individual i comunitari; la dinamització del poble, amb la creació d’espais de participació on es duguin a terme activitats, xerrades, tallers o excursions; l’aproximació de serveis, amb la creació o ampliació de serveis diversos, per tal de facilitar la vida al poble sense haver de desplaçar-se; el centre de vida comunitària, un espai de socialització i trobada on s’ofereixin activitats i serveis que potenciïn l’autonomia i generin vincles; i l’accessibilitat, adaptant i millorant els equipaments i espais municipals per tal que les persones grans puguin seguir vivint a la seva llar: fer dels pobles espais amables i inclusius per a tothom.

Detectar les necessitats i mancances d’aquestes persones i treballar per millorar-ne la qualitat de vida és l’objectiu del programa, presentat en la darrera sessió extraordinària del Consell d’Alcaldies

Es preveu que el programa iniciï la seva activitat amb les signatures de convenis i acords amb els ajuntaments dels municipis i la creació de grups de treball per detectar les necessitats de cada municipi al llarg del que resta de 2022 i comenci a executar serveis i activitats durant el primer trimestre del 2023, ampliant-se i consolidant-se al llarg del 2024 i 2025. A més de suposar una millora en la qualitat de vida de la gent gran, el programa suposa també un impuls en l’ocupació, lluitant també contra el despoblament rural.

El programa es presentarà públicament el pròxim dia 8 d’octubre a les 19.30 h al Castell de Concabella.

'La Segarra que cuida' vol construir pobles amigables on envellir
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement