24.10.2021 |
Territoris.cat

La Segarra aposta per viure en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible

Ho fa adherint-se al Manifest Ciutadà que impulsa la plataforma Volem Llars Per Viure
segarra2
La Segarra aposta per viure en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible

El Consell Comarcal de la Segarra va donar suport, el passat 9 de setembre, al 'Manifest ciutadà pel dret a viure a la pròpia llar, en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible'.
 

Aquesta petició, impulsada per la plataforma Volem Llars Per Viure, s'adreça a les administracions catalanes per garantir un habitatge digne a les persones grans, dependents i/o amb algun grau de discapacitat

El manifest proposa a les administracions impulsar espais inclusius per aquests col·lectius a través pisos tutelats, residències limitades a un nombre reduït de persones o via pisos de cohabitatge finançats per la banca ètica mitjançant una cessió d’ús.

La iniciativa esdevé, així, un reclam per evitar que un envelliment o un habitatge digne estigui condicionat pel poder adquisitiu dels usuaris, a l’hora que aquests puguin  desenvolupar-se amb autonomia, intimitat i autodeterminació.

El Consell de la Segarra té establertes diverses línies d’actuació en aquest sentit, a través de l’'Eix Persona' del  Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI), apostant per l’atenció comunitària i l’acompanyament de la persona usuària per fomentar-ne el seu empoderament en tots els àmbits.

Paral·lelament, l’ens comarcal farà arribar aquest Manifest a tots els ajuntament de la comarca perquè hi donin suport i també apliquin les mateixes polítiques.

El Consell Comarcal de la Segarra també va aprovar definitivament el compte General de l’exercici 2019 i l’adjudicació per procediment obert i regulació harmonitzada del contracte de serveis de menjadors dels centres educatius de la comarca

La Segarra aposta per viure en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible
comentaris