S'inverteixen més de 30.000€ per renovar la xarxa elèctrica de Montoliu de Segarra

Aquesta actuació forma part del pla d'Endesa per a la millora tecnològica de les infraestructures de la comarca

montoliu
photo_camera Cablejat elèctric reformat a Montoliu de Segarra

Endesa ha finalitzat la primera fase de les obres de renovació tecnològica de la xarxa elèctrica de baixa tensió de Montoliu de Segarra i les seves pedanies amb l'objectiu no només d'integrar-la millor a l'entorn natural sinó de millorar la qualitat i la continuïtat del servei als veïns d'aquest municipi de la comarca de la Segarra.

Els treballs, que han suposat una inversió superior als 30.000€, aportats íntegrament per la companyia, han consistit en la reforma integral de gairebé 2 quilòmetres de cablejat al nucli urbà com als afores de Montoliu de Segarra i de la seva pedania de La Guàrdia Lada. Així, s'ha substituït la xarxa elèctrica convencional de baixa tensió per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l'amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres agressions externes. Aquest nou disseny dota la població d'una renovada xarxa més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i disminueix el risc d'incendi en zones boscoses.

Els treballs, que continuaran amb noves fases d'intervenció, tant al terme municipal de Montoliu de Segarra com en d'altres d'àmbit rural, formen part del plans d'actuació d'Endesa a la demarcació de Lleida per a substituir les xarxes elèctriques convencionals de baixa tensió i garantir la seguretat de les instal·lacions i la qualitat del subministrament als clients.