06.12.2021 |
Territoris.cat

Tarroja presenta una ruta inspirada amb la vida de la dona rural

La ruta es presenta amb l’objectiu de fomentar l’increment d’espais d’interès turístic i cultural incorporant la perspectiva de gènere

Presentació de la ruta Cosint el sol a Tarroja
Presentació de la ruta Cosint el sol a Tarroja
Tarroja presenta una ruta inspirada amb la vida de la dona rural

Tarroja va presentar el passat dissabte 5 de març el projecte Cosint el sol, una ruta en femení que engloba el traç de les dones pel municipi de la Segarra, que té com a l’objectiu fomentar l’increment d’espais d’interès turístic i cultural incorporant la perspectiva de gènere.

La iniciativa de la ruta és de l’Ajuntament de Tarroja conjuntament amb el Consell Comarcal de la Segarra a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’àrea de Turisme, i es va presentar en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, que van presidir l'alcaldessa de Tarroja Imma Secanell, Rosa Ribas, consellera comarcal d’atenció a les persones i, Vicenç Roig, conseller comarcal de Turisme.

Presentació de la ruta Cosint el sol a TarrojaUn cop finalitzats els parlaments es van visitar els espais senyalitzats que van estar conduïts per La Caserna, Escola de Teatre de Cervera els quals van fer una lectura de diferents textos de l’autor Tarrogenc Josep Coma i altres autors Segarrencs. Un dels textos de Josep Coma va servir d’inspiració per donar nom a la ruta.

La iniciativa presenta els espais que històricament s’atribuïen a les dones espais femenins, racons emblemàtics del patrimoni local, com són les cases senyorials, les fonts i la plaça de l’església. D’aquesta manera, s’elabora aquest recorregut seguint la petjada laboral i cultural de les dones al llarg del temps i descobrint carrers, places i edificis que evidencien el seu pas per un ampli ventall d’ocupacions i activitats, que formen part de l’extracte de la cultura del nostre país.

Durant aquesta setmana la comarca de la Segarra ha programat activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones, concretament aquest dimecres a Guissona sha dut a terme la Xerrada Dones de ràdio amb Sílvia Espinosa a la Biblioteca Municipal. I el dissabte, 12 de març Cervera acollirà a la plaça de la Universitat l’acte Mou-te per la igualtat. Posa’t una samarreta lila i vine a ballar.

Paral·lelament, hi ha campanyes de sensibilització com el mural a Torrefeta i Florejacs sobre la idea que et suggereix el concepte Dona i des de l’Oficina Jove als instituts es treballa amb la campanya “Apropa’t ... cap a la igualtat”.

Tarroja presenta una ruta inspirada amb la vida de la dona rural
comentaris