La Universitat de Cervera acollirà el concurs 'Millor sommelier de Catalunya 2024'

Durant el sopar de la Nit del Sommelier al restaurant Els Comdals de Vergós, es reconeixerà la tasca dels professionals, dels cellers i de les iniciatives pioneres en el món del vi

 

presentació concurs de sommeliers
photo_camera Presentació del concurs Millor sommelier de Catalunya 2024 - Foto: Paeria de Cervera

La Universitat de Cervera acollirà, el proper dilluns 26 de febrer, una competició professional organitzada per l’Associació Catalana de Sommeliers. Les sessions se celebraran al matí, mentre que la final, oberta al públic, tindrà lloc a les 16 hores al Paranimf.

A més, durant aquesta jornada, l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) també celebrarà la tradicional Nit del Sommelier al restaurant Els Comdals de Vergós.

Per a l’organització dels actes, en aquesta edició l’ACS compta amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Denominació d'Origen Costers del Segre.

El vicepresident per Lleida de l’ACS, Xavier Navarro; el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú; i la regidora de Turisme de la Paeria de Cervera, Judit Guim, van presentar aquest esdeveniment en una roda de premsa celebrada aquest dijous 8 de febrer a la Sala de Quadres de la Paeria de Cervera.

Judit Guim, regidora de Turisme, va expressar la seva satisfacció pel fet que els sommeliers catalans hagin triat Cervera per a la celebració d'aquest concurs.  Confia que “serà una bona oportunitat per donar a conèixer el patrimoni i recursos turístics de Cervera als sommeliers professionals. Un col·lectiu molt estratègic en la prescripció de les experiències lligades al vi i l’enoturisme”.

D'altra banda,  Jordi Verdú va explicar que "aquesta reunió professional ajudarà a donar a conèixer els vins de la DO Costers del Segre i els productes agroalimentaris de qualitat que s'elaboren a les Terres de Lleida".

Per últim, Xavier Navarro va agrair “la col·laboració institucional de la Paeria de Cervera i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Estem convençuts que la celebració d'aquest concurs a les Terres de Lleida servirà per promocionar els vins de la DO Costers del Segre, ja que es tracta d'una trobada que congrega sommeliers de tot el país".

Durant el sopar de la Nit del Sommelier es reconeixerà la tasca dels professionals, dels cellers i de les iniciatives pioneres en el món del vi, i finalitzarà donant a conèixer el nom del o la Millor Sommelier de Catalunya 2024.

La competició es dividirà en dues fases, matí i tarda. En una primera semifinal, a partir de les 10 hores en una de les aules de la Universitat de Cervera, els participants s'enfrontaran a dues proves: una escrita i una altra pràctica que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte a identificar. Pel que fa als vins, un d’aquests haurà de ser comentat en llengua estrangera. El comitè tècnic seleccionarà els tres millors concursants, que seran els que passaran a la final de la tarda.

Comentaris