Urbanisme aprova un projecte per a una nova residència de gent gran a Guissona, amb habitatges de lloguer associats

L'equipament per a la gent gran tindrà 10.812 metres quadrats, donarà allotjament a uns 246 avis i també inclourà piscina coberta climatitzada, gimnàs i tanatori

La Planta La Closa de BonÀrea a Guissona
photo_camera Imatge de la Planta La Closa de BonÀrea a Guissona

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat un projecte de Guissona que permetrà impulsar un nou sector de desenvolupament al municipi amb habitatges, una residència per a la gent gran i pisos reduïts de lloguer associats a aquesta residència.

Així, s'ha aprovat una modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) per la qual el sòl es preveia destinar a habitatge de protecció oficial al sector SUD-7 es trasllada a la cruïlla de l'avinguda de Ponts i del carrer Sant Romà. En aquest punt ja existeixen 60 habitatges de protecció.

El trasllat d'aquest sòl permet alliberar 6.900 metres quadrats al sector SUD-7, que ara es destinaran a construir fins a 114 pisos reduïts de lloguer privat per a gent gran. Aquests pisos aniran lligats al gran equipament que es construirà, situat al sud – est del nucli urbà i que ocupa un total de 36.410 metres quadrats de superfície. Es tracta d'una residència per a la gent gran, de 10.812 metres quadrats, que donarà allotjament a uns 246 avis i també inclourà piscina coberta climatitzada, gimnàs i tanatori.

A més de l'equipament per a la tercera edat, a la zona s'hi construiran 27 habitatges entre mitgeres i 3 aïllats. La comissió ha valorat molt positivament les dues iniciatives, considerant que ja existeix un important parc de pisos protegits que cobreixen les necessitats actuals i, en canvi, hi ha una forta demanda de pisos reduïts per a la tercera edat. Els canvis aprovats doncs, satisfan les dues necessitats.

La comissió també ha aprovat una modificació de Pla d'ordenació urbanística plurimunicipal de la Segarra per al municipi de Biosca on s'autoritza unes ampliacions ''molt reduïdes'' del 20% en determinats punts d'explotacions ramaderes.

Comentaris