30.09.2022 |
Territoris.cat

Si us agrada el pa, aquesta és la vostra fira

pa
Els visitants podran tastar tots els tipus de pans exposats a les parades - Pexels
Si us agrada el pa, aquesta és la vostra fira

Els amants del pa tenen una cita imprescindible aquest cap de setmana: la Fira del Pa i el Cereal de Cervera. La fira, del 14 al 16 de juny concentrarà els expositors, food trucks i les activitats a la plaça Universitat

En total reunirà 30 estands, entre els quals n'hi haurà 10 que seran forns de pa, 10 que seran de productors de proximitat amb productes ecològics i artesanals, i 10 de comerços de la ciutat. En aquesta edició, la Paeria assumirà íntegrament la gestió de l’esdeveniment.

Els visitants podran tastar tots els tipus de pans exposats a les parades

Durant la fira es repartirà el tradicional pa de tempesta, del qual n’elaborarà 700 unitats l’Obrador KOK de Cervera. Aquest pa, antigament es posava darrere les portes de les cases per protegir els camps de les inclemències meteorològiques. Actualment també se li atribueix un significat de bona sort.

La Fira es completa amb l’organització d’un seguit d’activitats per a tots els públics, que ja van començar el dilluns 10 de juny amb el taller per a escolars Fem el nostre pa.

Al llarg de la setmana s'hauran anat repetint les iniciatives d'èxit de cada any, com l’excursió Camins de cereal i la visita guiada a la Farinera

El divendres 14, a partir de les 20 hores, obriran les food trucks i començaran les actuacions musicals amb un concert de Her Majesty Band a les 21 hores. Al llarg del cap de setmana se succeiran activitats infantils, exhibicions i concerts, a càrrec de grups locals i de la comarca com Fadunito, Lleidatana Salsera, Dance Arts Estudio, Club Kodokan i els músics Ethan Barea, Inversen Band i The Toc.

Dissabte tindrà lloc la 9a Gimcana d’en Galderic, organitzada amb l’Associació de Comerciants, i que enguany girarà al voltant de la cultura popular en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana. Es repartiran premis valorats amb fins a 300 euros amb vals de compra en comerços de la ciutat.

 

Si us agrada el pa, aquesta és la vostra fira
comentaris