El Festival SegaMots es consolida com un dels esdeveniments culturals de la tardor segarrenca

L’eix temàtic de l’edició d’aquest any ha estat 'Fer Camí'
El Festival Segamots - Foto:Eva Balcells
photo_camera La majoria de les sessions del festival s'han dut a terme a l'aire lliure - Foto: Eva Balcells

Diferents poblacions de la Segarra han celebrat la V edició del Festival SegaMots, entre el 20 i el 22 d’octubre. Cervera, Guissona, Alta-riba, Concabella, Vergós, Torrefeta i Tarroja han estat l’escenari d’espectacles per a públic familiar, una taula rodona i el TastaMots, espectacle per a públic adult acompanyat d’un tast de producte de proximitat

Les artistes convidades d’enguany han estat Charo Pita, Jordina Biosca i Patricia Picazo, de procedència (A Coruña, Vilafranca del Penedès i València), veu i estils ben diferenciats. També s’ha comptat amb la participació de Montse Colilles, psicòloga i psicoanalista, que ha moderat la taula rodona al castell de Concabella, que forma part de l’àmbit de reflexió del festival i aprofundeix en temes d’actualitat. El tema de la taula d’aquest any ha estat “Sexe, amor i mort: les històries que volem sentir i les que ens atrevim a explicar”.

La majoria de les sessions s'han dut a terme a l’aire lliure, en places, carrers i fonts. Però, també en espais tancats com el Tap Room de Casa Dalmases, a Cervera, on s’ha acompanyat l’espectacle d’un tast de cervesa artesana; l’Espai Consciència de Guissona va rebre els assistents amb una tapa i un tast de vi a càrrec de l’Aula Selecte, i el castell de Concabella.

‘Fer Camí’, l’eix temàtic d’enguany

L’eix temàtic de l’edició d’aquest any ha estat Fer Camí. La imatge gràfica clara, refinada i llampant, així com la quantitat de tríptics i cartelleria distribuïts, i la difusió via xarxes abans i durant el festival, han fet que el públic s'animés a seguir-lo i a consolidar la seva trajectòria. En algunes sessions s’ha comptat amb la participació d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Cervera i de l'Escola de Música J.M. Llorens i Cisteró de Guissona.

El projecte, que inclou Festival, Contes a la Catxipanda a escoles i residències, i El meu cos és una casa a escoles i museus, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l'Ajuntament de Guissona i els museus de Cervera i de Guissona, sota la direcció artística i la coordinació de Patrícia McGill. Amb la col·laboració dels municipis d’Estaràs, Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Tarroja de Segarra i Torrefeta i Florejacs; la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura Generalitat de Catalunya. Compta amb el suport d’Òmnium Cultural,  BonÀrea i el Centre de Recursos Pedagògics de la Segarra.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement