23.05.2022 |
Territoris.cat

El videoclip de La Terrasseta de Preixens posa música a la capitalitat cultural de Cervera

La banda lleidatana La Terrasseta de Preixens 1
La banda lleidatana La Terrasseta de Preixens
El videoclip de La Terrasseta de Preixens posa música a la capitalitat cultural de Cervera

El grup La Terrasseta de Preixens presenta aquest dimarts, a través del seu canal de YouTube el videoclip Surt el sol, la cançó que farà de banda sonora de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. D'aquesta forma, el tema es converteix en el company de viatge sonor de la programació artística de l'esdeveniment.

A més, cal destacar que el videoclip de Surt el sol es projectarà a partir d'aquest cap de setmana, i fins al 21 de març, als cinemes del Circuit Urgellenc. A partir del dijous 28 de febrer, la cançó estarà disponible a totes les plataformes digitals, entre elles Spotify i Shazam. El videoclip està enregistrat en diversos espais de Cervera com el carrer Major o la muralla.

El videoclip de Surt el sol es podrà veure als cinemes d'11 localitats: Cervera, Mollerussa, Tàrrega, Tremp, Vielha, Montblanc, Balaguer, Bellpuig, Agramunt, Ripoll, Igualada, a més de les sales de cinema itinerant del Circuit Urgellenc. L'objectiu és fer arribar les manifestacions culturals vinculades a la Capitalitat a tota mena de nous públics.

Amb la finalitat d'ampliar els col·lectius que gaudeixin de les manifestacions artístiques derivades de la Capital de la Cultura Catalana, la cançó també es cantarà a les escoles i als casals de la gent gran de Cervera

La banda lleidatana La Terrasseta de PreixensSobre La Terrasseta de Preixens

Després de quatre discos i centenars de concerts, La Terrasseta de Preixens es troba actualment en procés de gravació de noves cançons que veuran la llum al llarg del 2019. La Terrasseta de Preixens ha publicat els discs El Gran Desgraciat (2011), Rapinyaires (2013), Candidatura (2015) i To' (2017). La seva cançó Final Feliç, que forma part de Candidatura, va ser la més escoltada de Lleida a la plataforma Spotify el juliol de 2015.

Cinema de proximitat

Amb la intenció d'assolir notorietat també en l'entorn més proper i contribuir des de la Capital de la Cultura Catalana a promocionar el cinema de proximitat, el videoclip de Surt el sol es podrà veure a les sales del Circuit Urgellenc, una empresa de Lleida que es dedica a l'exhibició cinematogràfica des de fa més de 50 anys. A través de la gestió de petites sales de poble, el Circuit Urgellenc ha articulat la programació de cinema a les Terres de Lleida en forma de circuit cinematogràfic itinerant.

A més des de fa uns anys, el Circuit Urgellenc ha recuperat el format de cinema itinerant i les projeccions a pobles que no tenen sala estable, organitzant programacions mensuals que porten, al cap de l'any, fins a 16 pel·lícules d'estrena. Els resultats d'aquest projecte són tan positius que any rere any s'amplien el nombre de pobles que s'hi sumen.

El videoclip de La Terrasseta de Preixens posa música a la capitalitat cultural de Cervera
comentaris