Aitona commemora fundació de la Casa Asil per Teresa Jornet

La residència d'Aitona va ser la primera que Santa Teresa Jornet, fundadora de les Germanetes dels Ancians Desemparats, va fer a Catalunya

Acte de commemoraciò fundació de la Casa Asil d'Aitona
photo_camera Acte de commemoraciò fundació de la Casa Asil d'Aitona

Aquest divendres Aitona ha celebrat l'acte de commemoració del cent vint-i-cinquè aniversari de la fundació de la Casa Asil per Santa Teresa Jornet. Els actes han estat presidits pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, qui ha celebrat l'acte eucarístic al qual hi han assistit l'alcaldessa del municipi Rosa Pujol, així com l'alcalde de Lleida Àngel Ros, l'Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i la Mare Provincial de la Congregació.

AActe de commemoraciò fundació de la Casa Asil d'AitonaLa celebració religiosa ha comptat amb l'acompanyament del Cor Parroquial de Llardecans, conjunt vocal que ha interpretat diversos temes, i ha posat el punt final a la missa tot entonant l'himne de la Santa conjuntament amb el Cor Etosca.

Els actes van continuar en la sala d'actes de la residència on es va projectar la pel·lícula Un nuevo amanecer, que narra la vida de Santa Teresa Jornet, religiosa nascuda a Aitona i fundadora de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats.

L'alcaldessa d'Aitona Rosa Pujol, va destacar la tasca solidària al servei de les persones més desvalgudes i va glossar la figura de Santa Teresa Jornet, a qui va definir com una profunda humanista que va deixar un testimoni d'amor, dedicació i sacrifici.

La residència d'Aitona va ser la primera que Santa Teresa Jornet, fundadora de les Germanetes dels Ancians Desemparats, va fer a Catalunya, i que ella mateixa va sol·licitar, gestionar i va poder participar en la seva inauguració. El passat 27 de gener Aitona també va acollir una festa per rendir amb fe i devoció un homenatge a Santa Teresa Jornet amb motiu del 42 aniversari de la seva canonització i els 143 anys de la fundació de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats.

comentaris