02.10.2022 |
Territoris.cat

Nou gegantó per a Aitona que es presentarà per la Festa Major de Sant Gaietà

L'Ajuntament demana la participació ciutadana per batejar la nova figura, que serà un gall donada la seva simbologia a la vila

Neix el gegant tinatano interior
El naixement de la nova figura es produeix tres anys després de l'aparició dels gegantons Tina i Tano
Nou gegantó per a Aitona que es presentarà per la Festa Major de Sant Gaietà

El govern municipal d'Aitona impulsa la creació d'un nou gegantó amb la voluntat de fer valdre la figura del  gall,  un  emblema  important  en  el  blasonament  de  l'escut  d'aquesta població del Segrià.  Per  aquest  motiu, l'Ajuntament vol que el poble proposi idees i demana als veïns i veïnes que facin suggeriments per al nom d'aquesta figura que es presentarà públicament durant la Festa Major de Sant Gaietà, a mitjans del mes de maig. 

El període de propostes per valorar quin nom s'ha d'assignar al nou gegantó ja està obert. Totes aquelles persones interessades a plantejar un nom ho poden fer via correu electrònic, presencialment a les oficines municipals o a través del mur del Facebook oficial de l'Ajuntament. 

El gall és una figura present a l'escut  de la vila i que fa al·lusió a la llegenda sobre aquest animal que suposadament va alertar a la població d'un atac imminent dels àrabs i va permetre la salvació dels aitonencs i aitonenques. 

Un nou amic per a la Tina i en Tano

El naixement d'aquest gall, a més, es produeix tres anys després de l'aparició dels gegantons Tina i Tano,  que  van  ser  presentats  en  societat  durant  la  Festa  Major  de  Sant  Antolí de l'any  2014.  Els  noms d'aquests dos entranyables personatges, que representen la cultura pagesa i la vinculació de la  població  aitonenca  amb  l'agricultura,  també  van  ser elegits a través  d'un  procés  de  participació  i  han  esdevingut  grans  protagonistes  en  els  darrers  anys  en  nombrosos esdeveniments socioculturals. 

Nou gegantó per a Aitona que es presentarà per la Festa Major de Sant Gaietà
comentaris