Aitona presenta el primer volum de la col·lecció Gastrofruiturisme

Una mestressa de casa, dos nois joves i un restaurant del municipi, són els autors de les receptes que tenen com a protagonista el préssec groc

Cartell presentació col·lecció Gastrofruiturisme texteLa Capella de Sant Gaietà d’Aitona acollirà aquest divendres dia 30 a les 11 del matí l’acte de presentació del primer llibre de la col·lecció Gastrofruiturisme. El projecte, apadrinat per la Fundació Alícia, consta d’un total de quatre obres, cadascuna d'elles dedicada a una varietat diferent de préssec: el préssec groc, la nectarina, la platerina i el paraguaio.

En el cas del primer llibre de la col·lecció, dedicat íntegrament al préssec groc, els autors de les receptes són cinc veïns d'Aitona: una mestressa de casa, dos nois joves i un restaurant del municipi. Es tracta d'una obra visualment atractiva, de disseny cuidat, que presenta al gran públic imatges artístiques acompanyades de textos explicatius de la mà de la periodista i escriptora Anna Sáez.

El projecte està apadrinat per la Fundació Alícia

Gastrofruiturisme és una iniciativa sorgida l’any 2015 que vol unir els conceptes de gastronomia i turisme de la fruita per tal de donar a conèixer la rica i variada tradició culinària que hi ha al darrere de la fruita dolça d'Aitona.

La presentació d'aquesta col·lecció és la culminació a un llarg treball conjunt que ha comptat amb la participació il·lusionada i desinteressada de moltes persones i entitats d'Aitona, des de l'escola bressol fins a les persones grans del taller de memòria, segons fonts del consistori.

L'elecció de la data de presentació és simbòlica i ha volgut tenir en compte el fet que durant l'any 2016 Catalunya és Regió Europea de la Gastronomia, que el 27 de setembre es commemora arreu el Dia Internacional de Turisme i que enguany el projecte Fruiturisme celebra el seu cinquè aniversari.

Comentaris