08.12.2021 |
Territoris.cat

Aitona rep el premi a la millor experiència turística per la ruta de la flor del presseguer

L'Alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol defensa que el present i el futur del municipi passa per potenciar el Fruiturisme
El president Quim Torra lliura el premi a l'alcaldessa Rosa Pujol
El president Quim Torra lliura el premi a l'alcaldessa Rosa Pujol
Aitona rep el premi a la millor experiència turística per la ruta de la flor del presseguer

La Generalitat ha guardonat l'Ajuntament d'Aitona amb el premi a la millor experiència turística per la ruta de la flor rosa del presseguer. Aquesta iniciativa va néixer l'any 2011 de la mà de l'Ajuntament d'Aitona i al llarg dels darrers anys ha experimentat un creixement exponencial, fins a convertir-se avui en dia en un dels principals reclams turístics de les Terres de Lleida i del conjunt de Catalunya.

Amb aquest guardó es reconeix l'impuls per fer sentir el gust per la fruita, les tradicions

Fotografia amb els Guardonats del Turisme de Catalunya 2019Cal tenir en compte que els ha permès obrir llaços amb països com el Japó i Tailàndia, sent aquest un projecte de posada en valor amb vocació d'expansió a altres zones de conreu d'arbres fruiters de Catalunya.

Aquest guardó el volem dedicar a tots els veïns i veïnes, pagesos, associacions, cooperatives, voluntaris, guies, centrals de fruita... que han col·laborat en l'èxit d'aquesta iniciativa; i que ens obre noves portes per a seguir difonent l'enorme tresor natural i patrimonial que atresora Aitona

L'alcaldessa Rosa Pujol afegeix que el present i el futur d'Aitona ha de passar, entre d'altres, per potenciar iniciatives com Fruiturisme, projectes que ens posicionen arreu del territori i esdevenen pal de paller del creixement i desenvolupament social, econòmic i cultural del nostre país.

Paisatge dels arbres florits en la temporada de la floració a Aitona 1El lliurament va tenir lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat davant de gairebé 400 professionals del sector del turisme a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra, i de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

D'altra banda, en el marc d'aquesta trobada també s'ha presentat la publicació 100 anys de congressos de turisme de Catalunya, un recull que detalla què han significat per al turisme del nostre país els sis congressos esdevinguts en els últims cent anys. S'estructura en sis capítols, un per congrés celebrat a Catalunya.

Aitona rep el premi a la millor experiència turística per la ruta de la flor del presseguer
comentaris