Aitona inicia la campanya #ElFuturQueVolem per augmentar el percentatge de recollida selectiva

Imatge de l'acte de rpesentació de la campanya #ElFuturQueVolem
photo_camera Imatge de l'acte de presentació de la campanya #ElFuturQueVolem

Aitona es bolca en el foment de la recollida selectiva i la lluita contra el malbaratament alimentari. Per aquest motiu, s'ha iniciat la campanya #ElFuturQueVolem, s'estendrà fins el proper mes de març de 2019, període en què s’habilitaran punts informatius arreu del municipi i es desplegaran diverses activitats. La presentació de la campanya va tenir lloc el passat dimecres 17 d’octubre al carrer Pau Casals. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa Rosa Pujol i de Ricard Vizcarra, director de l’empresa Ecoestudi encarregada d’executar el projecte.

La campanya té els seus orígens a l’estiu d’aquest any, en què es va organitzar un taller contra el malbaratament alimentari i dues xerrades formatives sobre la importància del reciclatge, dirigida a la ciutadania i als grans productors de residus del municipi.

La campanya respon a la necessitat d’augmentar el percentatge de recollida selectiva al municipi, ja que l’any 2016 se situava a la cua de Catalunya, reciclant un 18,75% dels residus, mentre que la mitjana de Catalunya era d’un 38,53%

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar la població sobre la necessitat de corresponsabilitzar-se, administració i ciutadania, en l’adopció de nous hàbits encaminats a augmentar les xifres de recollida selectiva a la vila.

Rosa Pujol assegura que el reciclatge és cosa de tots i totes perquè ens aporta beneficis a tots nivells. Des de l’administració, doncs, hem de ser capaços d’explicar la necessitat d’aquest canvi. Hem de saber transmetre que el reciclatge no és irrellevant, no intimidant, ni molt menys complicat.

Entre els tallers que s’impulsaran, trobarem els de reaprofitament a la cuina i sobre el nou sistema de recollida a les escoles. A més, també es visitaran els grans productors de residus per transmetre la importància del reciclatge i el reaprofitament alimentari

La campanya també resoldrà els dubtes i inconvenients dels ciutadans per col·laborar en aquesta tasca de forma conjunta.

Comentaris