Bargalló anuncia una modificació per ampliar la futura escola d'Almenar "sense que s'aturin les obres"

Imatge de l'alumnat de l'escola d'Almenar i el conseller Josep Bargalló enterrant un tub amb dibuixos i els diaris del dia com a mostra simbòlica del moment de la construcció del centre. El 19 d'octubre de 2018. (Horitzontal)
photo_camera L'alumnat d'Almenar i el conseller Josep Bargalló enterrant un tub amb dibuixos i els diaris del dia com a simbol de la construcció del centre.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest divendres a Almenar el compromís del Govern de plantejar un modificat del projecte que respongui a l'ampliació del centre perquè hi hagi més espais educatius. Bargalló ha aclarit que no es tracta de convertir el centre d'una línia i mitja en dues, sinó d'afegir més aules, tal i com ha demanat l'Ajuntament del municipi.

El conseller ha afegit que els estudis demogràfics actuals preveuen que el creixement del poble no arribarà a necessitar mai una escola de dues línies, tot i que el terreny és suficient per acollir-les. També ha recordat que les pràctiques pedagògiques d'avui dia demanen desdoblaments de classes, treball per projectes o racons i que per aquest motiu, com més espais educatius, millor. 

L'alcaldessa d'Almenar, Maria Teresa Malla amb del director territorial Carles Vega i el conseller BargallóLa proposta d'ampliació arriba ara, amb l'obra en execució, perquè tal i com ha explicat el conseller d'ensenyament amb l'article 155, ningú podia modificar projectes. En aquest sentit, Bargalló ha insistit que la modificació ha de ser tècnicament viable, que no aturi les obres i que el seu pressupost sigui assumible. 

El conseller Bargalló, que ha estat rebut per l'equip de govern al consistori d'Almenar i on s'ha reunit amb l'alcaldessa, Maria Teresa Malla, ha visitat les obres de la nova escola amb la presència també de l'alumnat dels cursos cinquè i sisè.

Els alumnes han posat dins un tub que han anomenat càpsula del temps alguns dibuixos i desitjos i també els diaris d'aquest divendres i l'han dipositat dins una cavitat del terreny a mode simbòlic, tenint en compte que no es va posar la primera pedra d'aquesta nova construcció tant esperada i demandada pel municipi

Imatge de la cavitat en els terrenys de la nova escola d'AlmenarLes obres de la nova escola d'Almenar s'ha iniciat aquest any 2018 però la reivindicació de la construcció per part de la comunitat educativa i del consistori es remunta a fa 15 anys, tal i com ha explicat el regidor d'ensenyament, Raul Malla, convertint-se en un dels projectes aturats per la crisi econòmica. El director del centre, Manel Gràcia ha recordat que l'edifici actual data del 1935 i que per raons obvies, l'espai ha quedat petit. Això ha comportat que s'hagin fet classes en espais com són el gimnàs o el menjador i durant un temps, fins i tot es va ocupar part de l'edifici de l'escola bressol municipal. 

El curs que ha d'inaugurar la nova escola està previst que sigui el 2019-2020 tal i com ha assegurat Bargalló, que ha assenyalat que les obres no s'han aturat ni aquest divendres amb pluja i amb nosaltres fent la visita, per tant, no s'aturaran

El conseller també ha parlat de l'Institut de Torrefarrera i ha dit que la seva execució és de divuit mesos. En relació a les obres de l'escola de l'Almenar, ha dit que Torrefarrera està una mica més endarrerit. Sobre l'escola Pinyana de Lleida ha afegit que quan estiguin les llicències i els procediments administratius començarem. 

Comentaris