Alcarràs acull una jornada per aprofundir en els beneficis de l’economia circular

L'acte, organitzat per la UDL, ha comptat amb la participació de representants del món acadèmic, l’administració pública, el teixit empresarial i la ciutadania
La jornada de bioeconomia, aquest dimecres a Alcarràs
photo_camera Alcarràs ha acollit aquest dimecres la jornada que ha posat en valor l'economia circular  ©Ajuntament d'Alcarràs

Alcarràs ha acollit aquest dimecres una jornada amb la participació del món acadèmic, l’administració pública, el teixit empresarial i la ciutadania per debatre al voltant de l’aprofitament de la biomassa i el potencial que té l’economia circular a l’hora de millorar l’impacte ambiental i que, a la vegada, té beneficis econòmics.

La jornada, organitzada per la UdL i emmarcada dins el projecte europeu TANGO Circular, ha tingut lloc a les Escoles Velles i ha estat inaugurada per l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, qui ha posat en valor tots els projectes que s’estan desenvolupant al municipi lligats a la bioeconomia i que, “sens dubte, projectaran Alcarràs al futur i el convertiran en un municipi molt més sostenible i respectuós amb l’entorn"

Per a Janés, TANGO Circular està perfectament alineat amb l'impuls de la bioeconomia al territori que lidera l'Ajuntament d'Alcarràs a través del projecte Biolab Baix Segre i el PECT Green&Circular. Per tot això, Janés ha posat en valor la col·laboració d’aquest dimecres i ha desitjat sinergies futures.

La jornada de bioeconomia, aquest dimecres a Alcarràs
La jornada de bioeconomia, organitzada per la UdL, ha tingut lloc a les Escoles Velles ©Ajuntament d'Alcarràs

Posar en valor els residus agrícoles pels seus beneficis mediambientals i econòmics

L’acte ha servit per recopilar informació sobre les necessitats de formació que han pogut detectar entre tots els qui s’han sumat a l'aprofitament de biomassa. El principal objectiu que persegueix el projecte és posar en valor el que actualment es consideren residus del sector agrícola, a través del seu potencial amb l’economia circular, i que té beneficis mediambientals i econòmics.
D’ara endavant, es pretén definir i elaborar tot un seguit d'accions formatives al llarg dels propers mesos per dotar d'eines i coneixement al sector primari i tota la indústria i serveis que giren al voltant de la bioeconomia.
 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement