La Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat triplicarà la seva superfície fins als 1.100 metres quadrats

L'actuació compta amb un pressupost de 1.350.000 euros, dels quals 1.035.000 seran finançats pel Departament de Cultura
Vista des de camí de Torrefarrera
photo_camera L’actuació contempla una reforma de la planta baixa, que s’ampliarà fins a 760 metres quadrats ©Ajuntament d'Alpicat

Alpicat veurà ampliada la Biblioteca municipal mitjançant una reforma de l’equipament que permetrà passar dels aproximadament 350 metres quadrats actuals a més de 1.100, és a dir, triplicarà la seva superfície. 

Aquesta actuació es farà realitat després que el Ple de l’Ajuntament hagi aprovat inicialment la modificació del planejament que permetrà la  futura ampliació. Així, l’actuació contempla una reforma de la planta baixa, que actualment ocupa uns 350 metres quadrats i que s’ampliarà fins a 760 metres quadrats. A aquesta ampliació cal afegir-hi que a la primera planta de l’edifici s’habilitarà un nou espai de 390 metres quadrats, amb la qual cosa el conjunt passarà a disposar de 1.150 metres quadrats.

El projecte preveu la construcció d’un espai polivalent, un de suport i formació, una àrea infantil, una de música i imatge, una de diaris i revistes i una àrea de informació i fons general. Actualment s’està redactant el projecte executiu i està previst que les obres s’iniciïn a finals de 2023. Per tal de finançar els 1.350.000 euros que costa el projecte, l’Ajuntament compta amb un ajut de 1.035.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat de  Catalunya, mentre que la resta es cobrirà amb recursos propis. 

Detall Exterior
Actualment s’està redactant el projecte executiu i està previst que les obres s’iniciïn a finals de 2023 ©Ajuntament d'Alpicat

Amb aquesta intervenció, la Biblioteca municipal d’Alpicat complirà amb els estàndards que estableix al Mapa de Lectura Pública de Catalunya de la Generalitat per a municipis de més de 5.000 habitants, un fet que ha estat valorat molt positivament per l’alcalde Joan Gilart, que ha dit que l’actuació suposa “una gran oportunitat per tal de dotar Alpicat d’un equipament modèlic i adequat a la nostra població”. 

Gilart ha afegit que “la nostra intenció és que la Biblioteca es converteixi en un centre de difusió de la cultura al municipi”, i de fet aquest és un dels projectes més importants que escometrà Alpicat de cara a aquest exercici i el següent. Cal destacar que actualment la Biblioteca compta a un fons bibliogràfic de més de 24.000 llibres, disposa de 4.684 carnets i es presten mensualment 2.000 documents. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que ara per ara la Biblioteca ja està considerada “com un dels centres referents de la demarcació, generant una activitat força gran i diversa” i que, amb l’ampliació de l’espai, “encara veurà més reforçat el seu potencial”.

Comentaris