16.09.2021 |
Territoris.cat

Alcarràs crea una Brigada Municipal Jove per a donar feina als nois i noies del municipi

Es donarà preferència a una de les places al col·lectiu femení, per garantir la paritat de gènere

Alcarràs crea una Brigada Municipal Jove inteior
La iniciativa vol afavorir els mitjans per aconseguir una primera experiència laboral positiva i productiva
Alcarràs crea una Brigada Municipal Jove per a donar feina als nois i noies del municipi

L'Ajuntament d'Alcarràs ha publicat les bases de la convocatòria per a la contractació de dos peons de brigada per al projecte Brigada Jove, que es desenvolupa des de la Regidoria de Joventut. Aquest lloc de feina està destinat a joves d'entre 16 i 20 anys empadronats al municipi d'Alcarràs. La duració del contracte, d'obra i servei, és de tres mesos -del 26 de juny a l'11 de setembre- amb 37,5 hores setmanals. Per tal de garantir la paritat de gènere, de les dues places que es convoquen, es donarà preferència a una d'elles al col·lectiu femení, segons han informat fonts del consistori.

La convocatòria està adreçada a joves d'entre 16 i 20 anys empadronats en aquest municipi

El regidor de Joventut, Santi Pelegrí, assenyala que es tracta d'un projecte amb un doble objectiu: per una part promoure llocs de treball per als joves del municipi i sobretot permetre que joves que estudien o estan sense feina puguin aspirar al seu primer lloc de treball; i per una altra banda, donar a conèixer, a través d'aquestes places, les tasques que es duen a terme per part de la Brigada Municipal i també vincular-los al dia a dia del municipi. 

Les tasques a realitzar són: neteja de vies públiques; col·laboració en el muntatge i recollida de la infraestructura dels actes públics del municipi; realització d'encàrrecs per a les oficines municipals; neteges mediambientals; neteja fora del nucli urbà; classificació de residus; suport en el manteniment de les piscines municipals; i/o suport al banc d'aliments local 'Lo Cistell'.

Les persones escollides per aquest projecte hauran de realitzar prèviament una formació inicial en competències bàsiques en el món laboral i de prevenció de riscs laborals. A més, després de realitzar les diferents funcions al seu lloc de treball, se'ls avaluarà amb els tècnics de Joventut per conèixer les competències adquirides i avaluar les tasques realitzades.

Alcarràs crea una Brigada Municipal Jove per a donar feina als nois i noies del municipi
comentaris