Alcarràs crea una Brigada Municipal Jove per a donar feina als nois i noies del municipi

Es donarà preferència a una de les places al col·lectiu femení, per garantir la paritat de gènere

Alcarràs crea una Brigada Municipal Jove inteior
photo_camera La iniciativa vol afavorir els mitjans per aconseguir una primera experiència laboral positiva i productiva

L'Ajuntament d'Alcarràs ha publicat les bases de la convocatòria per a la contractació de dos peons de brigada per al projecte Brigada Jove, que es desenvolupa des de la Regidoria de Joventut. Aquest lloc de feina està destinat a joves d'entre 16 i 20 anys empadronats al municipi d'Alcarràs. La duració del contracte, d'obra i servei, és de tres mesos -del 26 de juny a l'11 de setembre- amb 37,5 hores setmanals. Per tal de garantir la paritat de gènere, de les dues places que es convoquen, es donarà preferència a una d'elles al col·lectiu femení, segons han informat fonts del consistori.

La convocatòria està adreçada a joves d'entre 16 i 20 anys empadronats en aquest municipi

El regidor de Joventut, Santi Pelegrí, assenyala que es tracta d'un projecte amb un doble objectiu: per una part promoure llocs de treball per als joves del municipi i sobretot permetre que joves que estudien o estan sense feina puguin aspirar al seu primer lloc de treball; i per una altra banda, donar a conèixer, a través d'aquestes places, les tasques que es duen a terme per part de la Brigada Municipal i també vincular-los al dia a dia del municipi. 

Les tasques a realitzar són: neteja de vies públiques; col·laboració en el muntatge i recollida de la infraestructura dels actes públics del municipi; realització d'encàrrecs per a les oficines municipals; neteges mediambientals; neteja fora del nucli urbà; classificació de residus; suport en el manteniment de les piscines municipals; i/o suport al banc d'aliments local 'Lo Cistell'.

Les persones escollides per aquest projecte hauran de realitzar prèviament una formació inicial en competències bàsiques en el món laboral i de prevenció de riscs laborals. A més, després de realitzar les diferents funcions al seu lloc de treball, se'ls avaluarà amb els tècnics de Joventut per conèixer les competències adquirides i avaluar les tasques realitzades.

Comentaris