Alcarràs lidera la recollida selectiva entre els pobles de menys de 15.000 habitants a Catalunya

El municipi ha rebut el reconeixement de l’Agència de Residus de Catalunya per als municipis d’entre 5.001 i 15.000 habitants
El kit de recollida selectiva d'Alcarràs, estrenat aquest 2020
photo_camera El kit de recollida selectiva d'Alcarràs, estrenat aquest 2020

L’Agència de Residus de Catalunya ha reconegut Alcarràs com la localitat d’entre 5.001 i 15.000 habitants que obté millors percentatges en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos lleugers, així com el que menys residus municipals genera. El segell s’ha entregat en el marc d’un dins d’un acte telemàtic presidit per la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà.

Aquest objectiu marcat pel consistori s’ha assolit en un any que l’Agència de Residus de Catalunya ha qualificat de resultats històrics pel que fa a la recollida selectiva de residus municipals que han permès arribar fins a un percentatge del 45% de mitjana a tot el país. A Alcarràs el percentatge de selectiva és del 81,03% gràcies al sistema de recollida porta a porta implantat aquest any al municipi.

Alcarràs presenta uns resultats d’un 39,79% pel que fa a recollida selectiva de fracció orgànica; un 9,84% del vidre i un 14,33% d’envasos lleugers, a més de la generació de residus municipals que ha quedat en 278,76 kg per any i habitant.

Per Jordi Janés, primer tinent d’alcalde de l’ajuntament d’Alcarràs i regidor de Medi Ambient, el reconeixement assolit no s’ha de veure com a un punt d’arribada, sinó com a un element que haurà de servir per conscienciar més encara a tots els veïns en la recollida. Janés recorda que això implica una responsabilitat la qual no hem de defugir i que des de l’Ajuntament d’Alcarràs es treballarà per avançar encara més en aquest aspecte.

Comentaris