Artistes lleidatans donen llum al Nadal amb “Serem aurora”

Rabadàb, Éphona, Ese de la Cinta, Heura Gaya, Kelly, Uënsdei i Valdivia posen veu a aquesta nadala en clau lleidatana
Serem aurora, la nadala que sonarà aquestes festes a Lleida
photo_camera Serem aurora, la nadala que sonarà aquestes festes a Lleida

"Serem aurora" és el nom de la nadala que ha impulsat l'Ajuntament de Lleida per tal de donar esperança a la població ara que arriben unes festes de Nadal marcades per la situació sanitària actual. Per fer-ho, la Paeria ha encarregat la lletra a la poetessa Meritxell Cucurella-Jorba i la música a Ireneu Grosset, membre de la formació Rabadàb, qui ha estat l'encarregada de l'enregistrament.

El tema compta amb les veus d'alguns dels artistes emergents del territori ponentí. Mònica Guiteras, vocalista de Uënsdei; Heura Gaya i Pau Llop, cantant de Rabadàb, porten el timó en la primera part de la cançó per després passar la batuta a la jove Éphona i al recent guanyador de La Voz i líder de Koers, Kelly Isaiah. El toc urbà el posen els rapers Ese de la Cinta i Valdivia, referents de l'escena underground de Lleida, i també hi han col·laborat la violoncel·lista Ònia Tomàs i Tole Torelli, guitarrista de La Família Torelli.

La cançó, que combina sons tradicionals amb el pop, el soul o el rap, vol portar la il·lusió del Nadal a tots els lleidatans, siguin xarons i carrinclons o elegants i moderns.

La iniciativa s'ha dut a terme en una coproducció de la Paeria i el Grup Enderrock, amb la participació de sis artistes del territori. El consistori lleidatà ha cregut oportú donar valor a la música com a mostra de suport també en el context de crisi cultural actual.

El videoclip de "Serem aurora" s'ha filmat en alguns espais de la capital del Segrià com l'Auditori Municipal Enric Granados, la Seu Vella, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Museu d'Art Jaume Morera o el Museu de l'Aigua de Lleida. L'audiovisual és obra de la productora lleidatana Blue Collectors.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement