Alcarràs incorpora més de 160 nous arbres als seus carrers, parcs i places

Són d'una dotzena d'espècies diferents i s'han plantat durant els darrers dotze mesos
diari
photo_camera El nou arbrat forma part d'una estratègia dins la qual la sostenibilitat esdevé tret diferencial

En només un any, i en diferents punts de la trama urbana i el terme municipal, Alcarràs s'han enjardinat i millorat gràcies als més de 160 nous arbres que s'han plantat per iniciativa municipal. La inversió total ronda els 25.000 euros i forma part del seguit d'iniciatives en favor d'un poble més sostenible que impulsa l'equip de govern

Per l'alcalde, Jordi Janés, la inversió en nou arbrat s'ha d'entendre com a "una inversió en salut i imatge" amb la qual es millora el dia a dia de tothom amb "un entorn més amable i més humà"

En total, les diferents espècies plantades durant aquest darrer any superen la dotzena i, així, entre 2020 i 2021, Alcarràs ha guanyat catorze arbres de la seda (albízia julibrissim), dotze aurons (acer negundo), una desena de moreres, cinc oliveres centenàries i diversos exemplars d'arbre de l'amor (cercis siliquastrum). Algunes d'elles, com ara l'arbre de l'amor o l'arbre de la seda, destaquen per les vistoses flors que produeixen en els mesos de primavera. Per volum d'arbres plantats, cal destacar el terme de Montagut, on s'han plantat una setantena d'arbres, i el Parc de la Via, on s'ha ubicat una trentena. 

diari1

La sostenibilitat, tret diferencial del municipi

L'esforç per dotar Alcarràs amb nou arbrat forma part d'una estratègia dins la qual la sostenibilitat esdevé tret diferencial. A més a més de l'aposta per les energies renovables –a Alcarràs hi ha previstos vuit parcs solars i un projecte de producció d'hidrogen verd-; la recollida selectiva mitjançant que ha permès que, a Alcarràs, el volum de residus per habitant i any sigui inferior en un 40% a la mitjana nacional és "imprescindible", considera l'alcalde, "millorar els espais urbans amb nou arbrat i altra vegetació arbustiva i disposar, i això és el més important, d'un adequat manteniment, perquè sinó malbaratarem els recursos i l'efecte d'aquestes noves plantacions d'arbres serà el contrari del que es busca".

El futur, reitera Janés, "serà verd o no serà i això, des dels ajuntaments i la resta de les administracions i des de la ciutadania mateixa ho hem de tenir clar: el món és un préstec que vam rebre dels pares i els avis i nosaltres l'hem de retornar a les nostres filles i fills amb interessos. El món que els deixarem ha de ser millor que el que vam rebre"

Comentaris