23.05.2022 |
Territoris.cat

Alfarràs dedica el cap de setmana a la cuina de la truita de riu

La sisena edició de la Mostra Gastronòmica d'aquest peix d'aigua dolça comptarà amb el xef de la Boscana, Joel Castanyé, com a pregoner

L'alcalde d'Alfarràs Kléber Esteve amb els responsables i alumnes de l'Escola d'Hostaleria
L'alcalde d'Alfarràs Kléber Esteve amb els responsables i alumnes de l'Escola d'Hostaleria
Alfarràs dedica el cap de setmana a la cuina de la truita de riu

Per sisè any consecutiu Alfarràs s'abocarà al llarg d'un cap de setmana en les possibilitats que dóna la cuina de la truita de riu, un peix d'aigua dolça que és el producte estrella d'aquesta població i que en aquest cas es pesca al riu Noguera Ribagorçana. El xef i cuiner del restaurant La Boscana de Bellvís, amb una estrella Michelin, Joel Castanyé, farà el pregó inaugural de la sisena edició de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs que se celebra des d'aquest divendres21 d'abril, i fins al diumenge 23. 

Alumnes de  l'Escola d'Hostaleria preparen la cuina de truita de riuL'Escola d'Hostaleria de Lleida va acollir aquest dimarts la presentació de la Mostra i es va fer en el marc d'un dinar on tots els plats van ser cuinats a base de truita de riu. L'alcalde d'Alfarràs, Kléber Esteve, va destacar el negoci que genera a la zona aquest peix, tant pel que fa a la pesca esportiva com al seu consum. Aquest certamen ofereix durant tot el cap de setmana la possibilitat de gaudir de plats i tapes elaborats amb truita de riu d'Alfarràs en els bars i restaurants de la vila.

Els actes de la mostra de Truita de Riu d'Alfarràs començaran divendres, 21 d'abril, amb un taller de Pesca de la Truita de Riu a l'Escola Pinyana, amb els alumnes de cicle superior d'educació primària, a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana. Després del taller i d'un esmorzar, la mateixa societat farà una solta i repoblació de truites al riu Noguera Ribagorçana. A la tarda, hi haurà un taller de pesca al Pont Medieval pels mateixos alumnes i, després es farà una ruta cultural i turística per la vila i la piscifactoria Santa Ana.

Alfarràs dedica el cap de setmana a la cuina de la truita de riu
comentaris